Kılıçdaroğlu'ndan 'Yeni anayasa çağrısı'na yanıt

Kılıçdaroğlu'ndan 'Yeni anayasa çağrısı'na yanıt

Partisinin grup toplantısına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın yeni anayasa çağrısına da yanıt verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleşen grup toplantısına katıldı. CHP Grup Başkanı ve Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlıktaki rakibi Özgür Özel ise toplantıda yer almadı. Grup toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında pazar günü gerçekleşen terör saldırısı hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, terörün nereden geldiğine bakılmaksızın mücadelenin ülke halinde bütün olarak yapılması gerektiğini söyledi.

80c2149f-ecc6-4e74-af76-95131515e6e3.jpg

KILIÇDAROĞLU, BAKAN YERLİKAYA’YI VERDİĞİ MÜCADELE DOLAYISIYLA TEBRİK ETTİ

İçişleri Bakanlığına gerçekleştirilen terör saldırısı hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Geçtiğimiz pazar günü Ankara'da bir terör saldırısı oldu. İki polis kardeşimiz yaralandı. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ailelere de geçmiş olsun dileklerini iletiyoruz. Kayseri'de şehit edilen veteriner kardeşimize de Allah'tan rahmet diliyoruz, ailesine başsağlığı diliyoruz. Değerli arkadaşlarım, bu ülke terörden çok çekti. Teröre karşı durmak hepimizin ortak görevidir. Terör nereden gelirse gelsin teröre karşı mücadele etmek bir insanlık görevidir. O nedenle teröre karşı ortak tepki vermek hepimizin vatandaş olarak, temel görevlerinden birisidir. Pazar sabahı Sayın İçişleri Bakanını aradım. Olay hakkında bilgi aldım. Öncelikle ivedilikle müdahale eden ve teröristlerin amacına ulaşmasını engelleyen ve yaralanan ve orada görev yapan ama yararlanmayan bütün emniyet mensuplarına da teşekkür etmek bizim görevimizdir. Onlara yürekten teşekkür ediyoruz. Ayrıca İçişleri Bakanına uyuşturucu baronlarıyla ve çetelerle yaptığı mücadele dolayısıyla da tebriklerimi ilettim.

“KADIN ERKEK EŞİTLİĞİNDE CHP OLARAK BİR DEVRİM YAPACAĞIZ”

Kadın erkek eşitliği için parti olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kadın erkek eşitliğinde CHP olarak bir devrim yapacağız. Kurultaya götüreceğim. Kadın erkek eşitliğini sağlayacağım. Fermuar sistemi gelecek. Bir kadın, bir erkek. Hiç endişe etmeyin. Eğer bu ülkenin yarısını kadınlar oluşturuyorsa neden siyasette kadın sayısı az? Onların önlerindeki bütün engelleri kaldıracağım kararlıyım. Kurultaya götüreceğim kadın kardeşlerimden destek istiyorum” diye konuştu.

“BU MECLİSE BEN ‘GAZİ MECLİS’ DEMİYORUM”

TBMM’yi Gazi Meclis olarak kabul etmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu meclise ben ‘Gazi Meclis’ demiyorum. Niçin? Gazi Meclis, Milli Kurtuluş Savaşı’nı veren ve Milli Kurtuluş Savaşı’nı yöneten meclistir. Bu meclis saraydan alınan talimatla, AK Parti ve MHP Milletvekillerinin el kaldırdığı ve indirdiği, 19 Mayıs hareketinin yapıldığı bir meclistir. Bunu da açıkça milletime söylüyorum ve şikayet ediyorum” dedi.

“BİZ MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ DEĞİLİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni anayasa çağrısı hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın gerçek anlamda bir sivil anayasa istemediğini, başka planları olduğunu iddia ederek, “Buradan yola çıkarak ‘acaba biz muhalefeti ve milleti nasıl kandırırız?’ arayışı içerisinde. Ama unutma, biz diğer siyasi partiler gibi gelip senin önünde biat eden, koşulsuz davranan kişiler değiliz. Biz aklımızı kullanan yeteneklerimizi kullanan, ülkemizi, insanımızı düşünen bir siyasi gelenekten geliyoruz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi değiliz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.