Kılıçdaroğlu’nun avukatları yol haritası belirledi

Kılıçdaroğlu’nun avukatları yol haritası belirledi

Dokunulmazlığını kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatları, CHP lideri hakkında TBMM’de bulunan ve çeşitli konularda suç isnadı içeren 28 dokunulmazlık dosyası için yol haritasını belirledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatları TBMM Anayasa Adalet Komisyonu gündeminde bulunan 28 dokunulmazlık dosyasını Meclis'ten istemişti. Dosyaları inceleyen avukatlar, suçlamaların içeriğini tek tek belirliyor, notlar çıkarıyor.

1043916853-0-0-994-562-1920x0-80-0-0-756af8278615043aa44d4b6f9c964375.jpg

Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre CHP liderinin avukatlarından Celal Çelik, Kılıçdaroğlu’nun Meclis’te yaptığı konuşmalarını dışarıda tekrar etmesi nedeniyle suçlanamayacağını belirterek özetle şunları söyledi: “Bunların büyük bir çoğunluğundan dava açma ihtimali yok. Çünkü Anayasa’nın 83’üncü maddesi var. Meclis’te yapılan konuşmalar dışarıda tekrar edildiğinde de yine sorumsuzluk kapsamına giriyor. İlk başta Anayasa’nın 83’üncü maddesi gereğince dava açılma şansı olmayan dokunulmazlık dosyalarını, başsavcılıklara bildireceğiz. Diğerleriyle ilgili de Anayasa’nın ‘ispat hakkı’ başlıklı 39’uncu maddesi gereğince, ispat hakkını kullandığımızı bildireceğiz. Bununla ilgili de, delillerimizin toplanılması gerekliliğini ifade etmiş olacağız. Başsavcılıklar bizim beyanımızı almadan herhangi bir işlem yapma şansına sahip değiller. Önce bizim o iddialarla ilgili ne diyeceğimizi dinlemek durumunda kalacaklar. Dolayısıyla o süreç başlar başlamaz biz gereğini yapmış olacağız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.