KINIK SOSYAL TESİSLERİNİN  SALEP VE ADAÇAYI KENDİ TARLALARINDA YETİŞİYOR ..

KINIK SOSYAL TESİSLERİNİN SALEP VE ADAÇAYI KENDİ TARLALARINDA YETİŞİYOR ..

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan, ‘Üreticiye Kazanç , Tüketiciye Sağlık, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ projesi kapsamında Kınık’ta adaçayı ekimi gerçekleşti.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan, ‘Üreticiye Kazanç , Tüketiciye Sağlık, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ projesi kapsamında Kınık’ta Çalışmalar devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün de desteğiyle tarımsal üretimin yapılması amacıyla hazırlanan “Üreticiye Kazanç Tüketiciye Sağlık Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi” nin Kınık’ta ilk adımları Kimyon ve anason ekimiyle atımıştı.Mayıs ayı için planlanan adaçayı ekimi ile proje hızla ilerlemeye devam ediyor.

‘Üreticiye Kazanç , Tüketiciye Sağlık, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği’ kapsamında Kınık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü,Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ile birlikte Kınık Belediyesine  ait alanda kimyon ve anason ekiminden sonra şimdide adaçayı tohumları toprakla buluştu.

“Hayırlısı olsun”

Kınık Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer, “Türkiye’de ilk Bitkisel Üretim OSB olacak bu proje için ayırdığımız 16 dönümlük alanda ilk adımları kimyon ve anason ekimi ile atmıştık.Mayıs ayında da ekimini planladığımız adaçayı ekimini gerçekleştirdik.Elde edeceğimiz ürünler belediyemizin sosyal tesisinde kullanılacak,geliri ise aş evine bağışlanacak.Önümüzdeki haftalarda ise aynısefa ve stevia bitkilerinin ekimi için planlama yapılıyor.Proje kapsamında attığımız bu adımlar mutluluk verici.hepimize hayırlı uğurlu olsun.’’ dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.