Kiraz Planı'na mahkeme vetosu!

Kiraz Planı'na mahkeme vetosu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyeti Kiraz Belediyesi’ne ait olan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan “Yeni Kiraz Planları” ile ilgili olarak mahkemeye açtığı davada “yürütmeyi durdurma” kararı çıktı. 

Kararı yorumlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, yaptığı açıklamalarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i eleştirdi.

Mülkiyeti Kiraz Belediyesi’ne ait olan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı TOKİ tarafından hayata geçirilmesi planlanan ve içerisinde hastane, TOKİ Konutları, Okul ve alış-veriş merkezilerini de kapsayan “Yeni Kiraz Planları” ile ilgili olarak mahkeme flaş bir karara imza attı.

Yaklaşık 300 bin metrekarelik alana tekabül eden imar planlarına itiraz eden İzmir Büyükşehir Belediyesini haklı bulan İzmir 1. İdare Mahkemesi proje için “yürütmeyi durdurma kararı” verdi. Karara ise AK Parti’den sert tepki geldi.

BAŞKAN ÖZÇINAR: KİRAZ’A OLAN KİNLERİNİ GÖSTERDİLER

AK Parti Kiraz İlçe Kongresi’nde konuşan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef aldı.  Başkan Özçınar konuşmasında “Geçen ay planlaması bitmiş, defalarca itiraz ettiğiniz, Kiraz'a olan kininizi gösterdiğiniz, Haziran'da başlayacak olan hastanemizi dava açarak yürütmeyi durdurdunuz. Bu nefret kime? Babasını hastane yetersizliğinden kaybetmiş birinin hayali olan 'Kiraz'a hastane.' Sizin ipe sapa gelmeyecek bahanelerle bu hastaneye engel olmaya çalışmanızı Kiraz halkı unutmayacak. Siz engel olun, bizler daha da çok çalışıp yapacağız. Ben, Kiraz halkının desteğiyle ve Kiraz halkıma hizmet aşkıyla daha da hırslanıyorum.  Bunlarla yıldıramazsınız. Sizin haksız bahaneleriniz var, benim ise arkamda yaşlılarımızın duaları, çocuklarımızın gözlerindeki umut ve analarımızın babalarımızın kardeşlerimizin, yani Kirazımızın desteği var. Ben seviliyorum çok şükür. Sevilmeyen insanlar kin tutar. Bizler o hastaneyi yapacağız” dedi.

“BİLMİYORSANIZ GELİP DERS DE VEREBEİLİRİZ"

Büyükşehir Belediyesi’nin son 1 yıldır Kiraz’ı cezalandırma anlayışının olduğunu söyleyen Özçınar, Kiraz Belediyesi’nin şantiyesinin olduğu alanla ile ilgili kendilerine dava açılmasına anlam veremediklerini belirtti.

Özçınar açıklamasında “6 senedir nasıl çalışıp koştuğumuzu sizler biliyorsunuz. Ben bu işe önce babamın vasiyeti olarak başladım. Kiraz'a olan aşkımla başladım. 5 yıl boyunca uyum içerisinde olduğumuz bir Büyükşehir Belediyesi ile çalıştık ama 1 yıldır Kiraz'a, Kiraz halkına olan nefretlerini ve cezalandırma anlayışlarını anlamış değilim. Bundan 6 yıl önce. Mülkiyeti Kiraz Belediyesi'ne ait olan şantiye, belediye hizmet alanı olan yerimiz, içerisinde mezbahane alanı olduğu için Büyükşehir’e devredilmiş. Fakat mezbahane DSİ alanında idi. Biz bir şekilde geri hakkımız olanı aldık. 2 haftadır usulsüz bir şekilde herhangi bir hakları olmadığı halde, meclis kararıyla bize ait olan yeri tekrar almaya, yani kamulaştırmaya çalışıyorlar. Sayın meclisi fuzuli işlerle meşgul ediyorlar. Kanun açık ve nettir. 30. Madde der ki; 'Bir kamu kuruluşunun malı başka bir kamu tarafından kamulaştırılamaz.' Bilmiyorsanız gelip ders de verebiliriz. Bu konu dava da açacakmışsınız, açabilirsiniz. Sizin nefretiniz Kiraz halkına” dedi.

t656656g.jpg

“TUNÇ BEY KİRAZ’I HEPTEN HİZMET YOKSUNU OLMAYA MAHKÛM ETMEYE BAŞLAMIŞTIR”

Büyükşehir Belediyesi’nin Kiraz’a yapacağı her çalışma ile ilgili bütün kolaylıklarını sağlamalarına rağmen hak etmedikleri bir muamele gördüklerini belirten Özçınar, “İZSU'ya yer istedikleri her zaman komisyona havale etmeden, beş kuruş para talep etmeden, vatandaşımız için defalarca yer verdik. Bugüne kadar art niyet beslemeden yol aldık. Karşılığının bu olmasının yorumunu sizlere bırakıyorum. Bunlar hem derde deva olmuyorlar, biz olalım dediğimizde de elimizi kolumuzu bağlamaya çalışıyorlar. Bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin destekleriyle Kiraz halkını hiçbir zaman hizmetten mahrum bırakmayacağız ve bıraktırmayacağız. Bir konuşmamda Sayın Tunç Soyer'e Kıbrıs'ı bırak, Kiraz'a bak demiştim. Fakat anlaşılan Tunç Bey bunu yine anlamamış ki, Kiraz'ı hepten hizmet yoksunu olmaya mahkûm etmeye başlamıştır. Kiraz'a ve Kirazlılara olan nefretini bir kez daha göstermiştir. Farklı renklere göstermiş olduğun özen ve ilgiyi farklı seçmen kitlelerine de göstermesini bekliyoruz” dedi.

HÜKÜMETİMİZİN DESTEĞİYLE İZMİR’İN DE, KİRAZ’IN DA ANASI, BABASI OLURUZ

“İzmir’e üvey evlat muamelesi yapılıyor” denilerek algı operasyonu yapıldığını söyleyen Özçınar, “Yıllardır İzmir halkını ‘hükümet sizi kandırıyor, İzmir'e üvey evlat muamelesi yapıyor’ diyerek uyutmaya çalışanlar, İzmir'inde, Kirazı'nda ne annesi ne babası olabildi. Biz hükümetimizin de desteğiyle İzmir'in de, Kiraz'ın da anası da oluruz, babası da oluruz!!! Burada kazanılmış hakkın gaspı var. Kiraz halkının hakkına göz dikmek var. Bunun vebalini önce Allah'a, sonra siz değerli Kirazlı hemşerilerime havale ediyorum” dedi.

322222222222s.jpg

AK PARTİLİ DAĞ: CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ

“Yüzünüze baktığım da ay yıldızlı bayrağı, sesinizi duyduğumda İstiklal Marşı’nı, teninizi gördüğümde Anadolu insanını, nefesinizi hissetimde bağrını yanık Anadolu insanı görüyorum” diyerek Kirazlılara seslenen Dağ, AK Parti iktidarının 17 seçimde ülkeyi başarı ile önemli noktaya taşıdığını söyledi.

Dağ, açıklamasında “Eğer sadece icraatları düşünseydik daha başarılı imzalara atardık. Sizlerin heyecanı karşısında ülkede bu işi daha iyi nasıl yaptırmayalım diye engelleyenler oldu. Biz hep engellerle karşılaştık. Kimse bir yanından tutalım, destek olalım demedi. Odasından, STK’sına, doğusundan batısına kadar karşımızda oldular. Bizler çınar ağacının sağlamlığı ile yolumuza devam ettik. Çınar ağacından bir yaprak düşer, sararır ama sadece yok olur. O ağaca, dalına zarar veremez. AK Partiden ayrılanlar oldu. Bakan ayrıldı, milletvekili gitti parti kurdu ama kaybolup gittiler. Bizler inandığımız yolda yürüyoruz, canla başla çalışıyoruz” dedi.

“HUKUKİ OLARAK HAKKIMIZI ARARIZ”

Mahkemenin verdiği kararı yorumlayan Dağ, “Kiraz Belediye Başkanımızın da söylediği gibi bir yanda yapmaya çalışanlar bir yanda engel olmaya çalışanlar var. Cumhurbaşkanımız Kiraz Hastanesi’ni yakından takip ediyor. Bizler konuyu iyi biliyoruz. Bu hastaneyi bu dönem yapacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçen dönemlerden itibaren ‘onay bekliyoruz, projelerimiz var’ bahanelerini ortadan kaldırdık. Buca Metrosu’nu, Çiğli Tramvayı’na onay verdik. Yeşildere Yolu’nu belediyeye devrettik. Bornova ve Bayraklı arasında sorun olan Özkanlar Pazaryeri’ni hallettik. Bu şehre hizmet için çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi, Kiraz’a yapılacak hastane konusunda engelleyici değil destekleyici olmalıdır. Bunu yapmazsa gerek hukuki olarak hakkımızı arayarak gerek Bakanlık üzerinden gerekeni yaparız. Kiraz’ın menfaati doğrultusunda hareket ederiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kiraz’a hizmet konusundaki çalışmalara engel olmasın. Belediye başkanının arkasında milletvekilleri, Cumhurbaşkanı ve Kiraz halkı var” dedi.

YENİ BAŞKAN İBRAHİM YILMAZ

Diğer yandan tek adaylı kongrede yapılan seçimde AK Parti Kiraz İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.