KKTC Milli Eğitim Bakanı'ndan İKÇÜ'ye ziyaret

KKTC Milli Eğitim Bakanı'ndan İKÇÜ'ye ziyaret

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Gürsel Özyiğit, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Saffet Köse’yi makamında ziyaret etti.

Prof.Dr. Köse, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Gürsel Özyiğit ile beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Turan Gökçe’nin de hazır bulunduğu ziyarette heyetler karşılıklı istişarelerde bulundu.  Rektör Prof.Dr. Köse ile Bakan Özyiğit, yükseköğretim alanında yapılabilecek iş birliği konularına dair görüş alışverişinde bulundu.

KKTC Bakanı Özyiğit, görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Prof.Dr.Köse ise ziyaretinden ötürü konuk Bakana teşekkür etti.

Görüşmenin ardından konuk bakan Cemal Gürsel Özyiğit, İzmir'in ilk ve tek deniz canlıları merkezi olan İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Deniz Canlıları Koleksiyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Merkezle ilgili bilgi veren İKÇÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Semih Engin,  İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin katkılarıyla oluşturulan, nesli tükenmekte olan balıkları ve çok farklı türleri içinde barındıran merkezde, 300 türden fazla deniz canlısının sergilendiğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.