KKTC'nin 33. Yıl Dönümü'nde Masterlar Kıbrıs'ta Buluştu

KKTC'nin 33. Yıl Dönümü'nde Masterlar Kıbrıs'ta Buluştu

KKTC'nin 33. yıl dönümü çerçevesinde düzenlenen Masterlar Futbol Turnuvası sonuçlandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC)’nin 33.kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Kupası Masterler Futbol Turnuvası KKTC’nin Güzelyurt ve Lapta stadlarında oynanan maçlarla gerçekleştirildi. Yavru vatanın üç takımla yer aldığı turnuvaya anavatan Türkiye’den Uzunköprü takımı katıldı. Egeli Masterler de temsilcileriyle yavru vatanın Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu.  

KKTC’Yİ İZOLE EDENLERE İNAT SPORTİF ETKİNLİKLERE DEVAM

Cumhuriyet Kupası ilk gün maçları 13 Kasım 2016 Pazar günü Kıbrıs’ın narenciye cenneti  Güzelyurt kenti nde oynandı. Ülkesini izole eden diğer tüm ülkelere inat, KKTC’nin varlığını sürdürmeye ve anavatanın desteğiyle etkinlikler düzenlemeye devam edeceğine, Cumhuriyetin nice 33.yılları kutlayacağına inandığını belirten  Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar turnuvanın başlama vuruşunuda yaptı. İlk etap maçlarında ev sahibi Güzelyurt Masterler Uzunköprü’yü 3 -1’le, Lefkoşe  Lapta Masterleri  5 -2’lik skorla geçti.  

KKTC’nin 33.Kuruluş Yıldönümü’nün kutlandığı 15 Kasım 2016 Salı günü Lapta Şehit Şevket Kadir Stadı’nda oynanan maçların ilkinde Lefkoşe ile Güzelyurt takımları 1- 1 berabere kaldı. Lapta Masterler ise Uzunköprü’yü zevkli  ve çekişmeli bir mücadeleden sonra ikinci yarıda bulduğu gollerle 4 – 1 yendi.   Uzunköprü Veteranlar takımı ve aileleri adına kaptan ve kulüp başkanı Veli Yıldırım’a hoşgeldiniz diyen ve bir süre görüşen  Gazimagosa Milletvekili Dursun Oğuz ve Merkez Kaymakamı Ahmet Arslan maçlardan sonra futbolcuları da sahada kutladılar.  

MASTER YAŞI GEÇMİŞ AMA İÇİ GEÇMEMİŞ İNSAN DEMEKTİR

Lefkoşe Masterler takımının düzenlediği tunuvanın ödül töreni  Türkiye’den gelen konukların misafir edildiği Lapta Rose Garden Holiday Village Tesisleri’nde yapıldı.  Lefkoşe Masterler Kulübü Başkanı Ertan Aligüllü burada yaptığı konuşmada yaşı ilerlemiş olsada spora gönül vermiş herkesin çabalarını takdirle karşıladıklarını belirterek katılımcı tüm takımları birincilik kupasıyla ödüllendirdi.  Aligüllü; “ Ben master deyince yaşı geçmiş ama işi bitmemiş insanları anlıyorum. Onların hepsini alkışlıyorum. Sağlıklı nesiller için örnek teşkil ederken, kardeşliğe, dostluğa, barışa da hizmet ettiklerine inanıyorum. Hepsini kutluyorum” dedi.

BAŞBAKANDA MASTERLERDE FUTBOL OYNUYOR 

Uzunköprü Veteranlar Futbol takımı yöneticileri  14 Kasım 2016 Pazartesi günü KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün  tarafından verilen randevu için Lefkoşe’deki Başbakanlık binasına gitti. Devam eden üretici  eylemleri, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve bakanlar kurulu toplantısı nedeniyle program dışı yoğunluk yaşayan Başbakan Özgürgün yerine konukları Müsteşarı Olgun Amcaoğlu ağırladı.  Anavatandan getirilen armağanları başbakan adına kabul eden ve  yavru vatanı simgeleyen armağanlar takdim eden Amcaoğlu ülkesinin uluslar arası spordan tecrit edilmesini sert bir dille eleştirdi.  Fırsat buldukça Başbakan Özgürgün’ün Lefkoşe Masterler, kendisininde Gönyeli Masterler takımlarında hala futbol oynadıklarını hatırlatan Amcaoğlu sporun ülkeleri yaklaştıran ve konuk Uzunköprülüler gibi ülkeler arası Uzuun köprüler kurduğunun bilincinde olduklarını söyledi.  Amcaoğlu; “Sayın Başbakan görev aldığı altı aydan beri özellikle her yaştan futbola ilişkin çalışmalara ağırlık verdi. Siyasetçilerin ulusları birbirinden ayıran değil yaklaştıran insanlar olması gereğine inanıyor. Zamanında Türk Dışişleri Bakanı İsmail Cem ve Yunan mevkidaşı Papandreu’nun bir toplantı sonrası ifade ettikleri “Biz siyasetçiler olmasaydı, Türk ve Yunan halkları birlikte yaşamaya devam edeceklerdi” sözlerini  hiç unutmuyoruz.” Dedi.

Veli Yıldırım’da yaşadıkları bölge itibariyle Yunanistan ve Bulgaristan’a çok yakın olduklarını, coğrafi yakınlığı dostluklarla pekiştirdiklerini vurguladı. Yıldırım; “Biz yunan ve bulgar’larla kardeş gibiyiz. Bu nedenle kendimizi balkanların temsilcisi gibi görüyoruz. Bu kardeşliği ilçemizde düzenleyeceğimiz turnuvada Yunan, Bulgar, Türk ve Kıbrıs takımlarını bir araya getirerek  Akdeniz’e de taşımak istiyoruz. Dostluk turnuvaları yapıyoruz ki, büyüklerimizde bundan ders çıkarsınlar” diyerek KKTC yetkililerinden katılım için destek istedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.