KOBİ’lerin finansmana ulaşımı kolaylaşacak

KOBİ’lerin finansmana ulaşımı kolaylaşacak

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, Türkiye’nin büyümesinin en güçlü ve dinamik kaynağının KOBİ’ler olduğunu belirterek; çıkan yasanın KOBİ'lerin finansmana erişimini kolaylaştıracağını söyledi.

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Ticari İşlemlerde Taşınır Rehini Kanunu Tasarısı hakkında AK Parti Grubu adına konuşan İzmir Milletvekili Necip Kalkan, Türkiye’nin büyümesinin en güçlü ve dinamik kaynağının KOBİ’ler olduğunu belirterek; çıkan yasanın KOBİ'lerin finansmana erişimini kolaylaştıracağını söyledi.

Türkiye'de tacir, esnaf, çiftçi, serbest meslek erbabı ve benzeri işletmelerin hayatımızın baş aktörü olduğunu vurgulayan Kalkan, “KOBİ'lerin ihtiyaç duyduğu finansman kaynakların temininde göreve geldiğimiz 2002 yılından beri AK Parti iktidarı olarak her zaman destek olduk. KOBİ'ler için en önemli unsurların başında şüphesiz bankalardan sağlanan krediler gelmektedir. Türkiye'de bulunan 1 milyon 700 bin işletmenin yüzde 99,7'si KOBİ. KOBİ'ler, Türkiye'deki istihdamın yüzde 78'ini, KDV'nin yüzde 55'ini, Türkiye'deki satışın yüzde 65'ini, yatırımların yüzde 50'sini, ihracatın yüzde 60'ını yapmakta. Kredilerden aldığı pay ise yüzde 24” dedi.

Yeni iş yapan esnafımız finansmana ulaşarak gelişecek

KOBİ’lerin ekonomimizin kılcal damarları olduğunu, ancak finansal destek için bankaya gittiklerinde bankanın taşınmaz varlıkları tanımlarının KOBİ’leri zora soktuğunu dile getiren Kalkan, “Kardeşim, tapunu getir; arsa tapusu getir, arazi tapusu getir, parsel tapusu getir, villan varsa villa tapusu getir, ev tapusu getir. Yeni iş kurmuş esnafta tapu ne arar, küçük esnafta tapu ne arar? Bu kanun ile esnafımız, alacaklarını, çok yıllık ürün veren ağaçlarını, hammaddelerini, hayvanlarını, kira gelirlerini, kiracılık haklarını, sarf malzemelerini, tarımsal ürünlerini, ticari plakalarını, ticari hatlarını kullanarak finansmana ulaşabilecekler” diye konuştu.

Ülkemiz tüm tehditlere rağmen büyümeye devam ediyor

Ülke olarak önemli bir süreçten geçtiğimizi, dünyada yaşanan ekonomik krizler, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına sipariş usulü not kırdırarak ekonomimizi dalgalanmaya sürükleme gayretlerine rağmen dimdik ayakta durduğumuzun altını çizen AK Parti İzmir Milletvekili Kalkan, “PKK, DEAŞ, FETÖ gibi birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışan terör örgütlerine rağmen ülkemiz büyümeye devam ediyor, büyüme hızını da sürdürüyor. Bizde bu süreçte Esnafımızın işini kolaylaştırmak, onların, en başında, finansa erişimini kolaylaştırmak için bu kanun teklifini hazırladık. Bu kanun yeniliktir, bu kanun kolaylıktır, bu kanun Türkiye'nin geneline hitap etmektedir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.