“Kocaman Bir Yalan” çıktı!

“Kocaman Bir Yalan” çıktı!

Melisa Karakurt, sözü ve müziği kendisine ait olan “Kocaman Bir Yalan” isimli yepyeni şarkısını 12 Mart Cuma günü Avrupa Müzik markasıyla dinleyicileriyle buluşturuyor.

Gitarda Veys Çolak, trompette Dilan Balkay imzası bulunan şarkının mix & masteringi ise Orçun Ayata tarafından yapıldı. Melisa Karakurt, şarkısı hakkında: “Bu şarkının sizlere ulaşan şekli doğduğu anki halinden hiç de uzak değil. ‘Kocaman Bir Yalan’ da sadeliğiyle duygu yoğunluğunu arttıran şarkılardan. Bu yüzden vokalin anlatımını yalnızca gitar ve trompetle desteklendi. Neredeyse her cümlesi farklı anlardan ve farklı insanlardan gelip bir bütünü oluşturdu. İstanbul’un çeşitli semtlerinden, değişik saatlerinden uçup gelen sözler aslında hepimizin inanmak istediği bir yalan olduğunu tekrar bize gösteriyor. Herhangi bir zamanda herhangi birine ait olabilecek bu şarkı sizi tanıdık duygularla yalnız hissetmeyeceğiniz bir yolculuğa davet ediyor.” şeklinde konuştu. 

melisakarakurt_kocamanbiryalan_1500x1500px.jpg

Karakurt, müzikal yolculuğuna ilkokulda gittiği bir gitar kursuyla başladı. Müziğe olan tutkusunu her geçen gün keşfederek 2015’te İstanbul’a taşınmasıyla aktif bir şekilde müzik yapmaya başladı. O yıl Boğaziçi Caz Korosu seçmelerinde başarılı olup 2017’de Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’nda finalist olarak yer aldı. Çıkış şarkısı “Onlarca Yüzlerce Binlerce”, 2018’de yayımlandı. Sonrasında Taylan Öner ile birlikte yaptığı “Aniden” şarkısı ve ardından gelen türkü yorumu “Bir Fırtına Tuttu Bizi” en çok dinlenen şarkıları oldu. Yapmakta olduğu bestelerde, konudan bağımsız olarak, umudun varlığını hep hissettiriyor ve her zaman bir çıkış yolu olduğunu anlatmaya çalışıyor. Hayatta kalan olmanın verdiği rehavete hapsolmak yerine her zaman bir sonraki adımın atılması gerektiğine inanıyor. Çünkü gelişimin ve serpilmenin hareket halinde olmak ile geldiğini savunuyor. Bu yüzden hayat yolculuğunda bulunduğu her an’a müziğinin elçiliğiyle dokunabilmek istiyor. Samimiyete ve paylaşıma önem veren Melisa sözü ve müziği kendisine ait Türkçe ve İngilizce şarkılarını en doğal haliyle yayımlamaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.