Komşuda Bombalı Saldırı!

Komşuda Bombalı Saldırı!

Komşuda muhalif siyasetçinin kitapçısı bombalı saldırıya uğradı!

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın kuzeyinde bulunan en büyük caddede, Kifisias caddesi 263 no.'da gece geç saatlerde patlama meydana geldi. Kitapçının Yeni Demokrasi'nin Başkan Yardımcısı Adonis Georgiadis'e ait kitapçı olduğu tespit edildi. Georgiadis dün Türk basınında "Yunan adalarına 200 bin sığınmacı gelebilir" açıklamasıyla oldukça geniş yer bulmuştu.

Patlamanın Yunanistan'ın muhalefet partisi Yeni Demokrasi'nin Başkan Yardımcısı Adonis Georgiadis'e ait kitapçı olduğu tespit edilirken, özel bir kanala gelen ihbar telefonu üzerine olay yerine giden polis patlamamış halde düzeneklenmiş üç tüp gaz bombası daha buldu.
 
Gece saat 2:20'de kimliği tespit edilemeyen bir kişi, özel bir televizyon kanalına telefon ederek Yunanistan'ın ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi'nin Başkan Yardımcısı Adonis Georgiadis'e ait kitap dükkânına tüp gazlardan oluşan bir bombanın yerleştirildiğini ihbar etti ve bunun şaka olmadığını söyledi.
 
Georgiadis'in kitapçı dükkanına ulaşan polis ekipleri caddeyi trafiğe kapattılar. Yerleştirilen tüp gazların üçü patlamış halde bulundu diğerleri ise polisler tarafından etkisiz hale getirilip araştırılmak üzere polis kriminoloji laboratuarına gönderildi.
 
Patlamada can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi. Georgiadis, twitter hesabına "SYRİZA taraftarları bana çamur atıyor, iktidar karşıtları da bomba. Galiba onları rahatsız ediyorum …" mesajını attı.
 
Georgiadis: Yunan adalarına 200 bin sığınmacı gelebilir
 
Georgiadis, son dönemde Türkiye ve AB arasında gerginlik yaşandığını belirterek, "Eğer Türkiye ile Avrupa arasındaki çatışma devam ederse bir gün gelecek ve Ankara göçmen anlaşmasını bozacak. O zaman Yunan adalarına 200 bin göçmen ve sığınmacının gelme tehlikesi var." ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.