Konak Belediyesi personelinden örnek davranış!

Konak Belediyesi personelinden örnek davranış!

Biray Temel, Behçet Uz Parkındaki görevi sırasında bir bank yakınında cüzdan buldu.

Bir süre parkta gözlem yaparak cüzdanın sahibinin gelmesini bekleyen Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli Biray Temel,  mesai bitimine kadar cüzdanın sahibini bulamayınca durumu hemen amirlerine bildirdi. İçinde 930 TL nakit para bulunan cüzdanın sahibine, cüzdandaki kimlik ve iletişim bilgileri sayesinde ulaşıldı. Parkın bulunduğu Çankaya Mahallesi’ndeki Çankaya Taksi Durağı'nda görevli 71 yaşındaki Turhan İstifçi’ye ait olduğu anlaşılan cüzdan, Konak Belediyesi’nin Basamane’deki hizmet binasında sahibine teslim edildi. 

Turhan İstifçi: İnsanlık ölmemiş.

Cüzdanına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Turhan İstifçi, “İnsanlık ölmemiş. Cüzdanı bulamayınca nerde olduğunu düşünmekten ne yapacağımı şaşırmıştım. Sonra beni aradılar ve cüzdanımın Konak Belediyesi’nde olduğunu söylediler. Dünyalar benim oldu. Sonuçta bu devirde 930 TL az para değil. Cüzdanı bulan Biray Temel’e teşekkür ederim, insanlık ölmemiş” diyerek mutluluğunu ifade etti. 

“Ben sadece görevimi yaptım”

Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli Biray Temel ise “Bu bizim insanlık görevimiz. Parklarda çalışıyoruz ve her gün birçok insan bu parklara geliyor. Bizim görevimiz parkların temizliğini, düzenini sağlamak olduğu kadar vatandaşların burada kendilerini güvende hissetmeleri. Cüzdanı bulunca başka bir şey düşünmek insanlığa sığmazdı. Önce sahibi gelir mi diye bekledim, gelmeyince de cüzdanı müdürlüğüme teslim ederek durum hakkında bilgi verdim. Ben sadece görevimi yaptım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.