Konak Belediyesi'nden Kordon ve Pasaport hamlesi!

Konak Belediyesi'nden Kordon ve Pasaport hamlesi!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ve Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı’yla birlikte işadamlarıyla bir araya geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Kordon ve Pasaport yönetmelikleri değerlendirilerek, bölgede yaşanan sorunlar masaya yatırıldı.

kordon-ve-pasaport-icin-buyuk-bulusma-(1).jpeg

“İşletmelerin yanındayız”

Kordon ve Pasaport’un İzmir’in prestij bölgeleri olduğuna işaret eden Başkan Batur, “Kordonumuz da Pasaportumuz da sahip olduğu kendi kimlikleriyle ve tarihleriyle İzmir’in kentsel duruşunda önemli bir yere sahip. Biz bu bölgelerimizin kendi kimliklerine yakışır bir şekilde kalkınmasını istiyoruz. İzmir’in dört bir yanından hemşehrilerimiz bu alanlara alışveriş için, eğlenmek için geliyor. Hafta sonları nüfus ciddi oranda artıyor. Bölgedeki işletmelerin ayakta durmasını ve kente, kent insanına en iyi hizmeti sunmasını istiyoruz” diye konuştu. Konak Belediyesi’nin işletmelerin yanında olduğunu ifade eden Batur, işletmelerden de yönetmeliğe uyma, gereken izinleri alma noktasında aynı duyarlılıkla hareket etmesinin beklendiğini vurguladı. Batur, bölge için gereken çalışmaların büyükşehir belediyesiyle işbirliği halinde yapılacağını belirtti.

kordon-ve-pasaport-icin-buyuk-bulusma-(2).jpeg

Sorunlarını anlattılar

İşadamları da tek tek söz alarak, Kordon ve Pasaport yönetmelikleriyle ilgili görüşlerini ve bölgede karşı karşıya kaldıkları sıkıntıları aktardı. İşadamları, 102 işletmeden sadece 50 tanesinin proje izni aldığı bölgede hizmet sunan tüm işletmelerin yönetmeliğe uymasının sağlanmasını istedi. Özellikle hafta sonu düzenlenen etkinliklerde ortaya çıkan gürültü kirliliğinin önlenmesi için harekete geçilmesi gerektiğini belirten işadamları, bölgede yaşanan park sorununa çözüm bulunmasını da talep etti.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.