Konak Belediyesi'nden Pazar yerlerine Korona önlemi

Konak Belediyesi'nden Pazar yerlerine Korona önlemi

Konak Belediyesi, alışverişin el ile seçerek yapıldığı pazaryerlerinde Koronavirüse karşı aldığı önlemleri maksimum seviyeye çıkarırken, hem pazarcı esnafını hem de alışverişini güvenle yapmak isteyen vatandaşı bilgilendirdi.

Ülkemizde Koronavirüs vakalarında görülen artış ile birlikte Konak Belediyesi de toplum sağlığı adına aldığı önlemleri genişletti. Başta hizmet binaları, nikâh salonları, kültür merkezleri, semt merkezleri ile oyun parklarında dezenfeksiyon çalışmalarını düzenli olarak yürüten Konak Belediyesi, pazaryerlerinde de alınan önlemleri en üst seviyeye çıkardı.

konak-belediyesinden-pazaryerlerine-korona-onlemi-(7).jpeg

El ile değil göz ile seçme dönemi

Esnafın haftada üç gün tezgah açtığı Hatay Pazaryerinde düzenli dezenfekte çalışmaları yürüten Konak Belediyesi ekipleri, esnafı ve vatandaşı virüse karşı alabilecekleri önlemler konusunda bilgilendiriyor. Pazaryerindeki zabıta noktasından yapılan anonslar ile esnafa maske ve eldiven kullanması hatırlatılırken, vatandaşlardan da herkesin sağlığı için duyarlı olmaları ve alışverişlerini el ile seçerek yapmamaları isteniyor. Meyvenin ve sebzenin en tazesini alabilmek için pazarları tercih eden Konaklılar, belediye görevlilerinin de hatırlatması ile alışverişlerinde maske ve eldiven kullanıyor. Pazarcı esnafı da uyarıları dikkate alarak tezgâhlarından alışveriş yapan vatandaşlardan ürünleri el ile seçmemelerini isteyerek torbaları müşteriler için kendileri dolduruyor.

konak-belediyesi,-hastanelerin-cevresinde-yer-alan-eczanelerde-de-dezenfeksiyon-calismasi-gerceklestirdi-(2).jpeg

Eczanelere virüs önlemi

Konak Belediyesi, hastanelerin çevresinde yer alan eczanelerde de dezenfeksiyon yaparak halkın yoğun bulunduğu yerlerde gerekli önlemleri almaya devam ediyor. Özellikle hasta olan vatandaşların tedavi amaçlı geldikleri hastaneler ile yakın çevresinde bulunan eczanelerin virüsün yayılımı konusunda tehlike yaratabilecek yerlerin başında gelmesi nedeniyle, çalışmalarına eczaneleri de dahil eden Konak Belediyesi, korona virüsüne karşı dezenfekte ve sterilizasyon çalışmalarını sürdürüyor.

parklar-ve-acik-alanlarda-calismalar-surekli-devam-ediyor-(1).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.