Konak’ta Afet Toplanma Alanı 36 noktada!

Konak’ta Afet Toplanma Alanı 36 noktada!

Son günlerde birbiri ardına yaşanan ve Elazığ’da can kaybına ve yıkıma sebep olan depremler sonrası gözler Afet Toplanma Alanlarına çevrildi. 

Gün içerisinde aktif nüfusu bir milyonun üzerine çıkan Konak’ta olası bir afetin ardından ulaşılacak Afet Toplanma Alanları hayati önem taşıyor. İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta Afet Toplanma Alanlarını bilmek sadece Konak’ta ikamet eden nüfusu değil aynı zamanda iş, eğitim, alışveriş ve gezi amaçlı ilçeye gelenleri de ilgilendiriyor. 

En büyüğü Kültürpark

İlçedeki toplanma alanlarının en büyüğü kent merkezinde bulunurken, Konak’taki toplama alanlarının yüzölçümü yaklaşık 700 bin metrekareyi buluyor.  Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından verilen bilgilere göre Afet Toplanma Alanları; afet ve acil durumlar sonrasında geçici barınma merkezleri hazır olana kadar geçecek süre içerisinde yaşanacak paniği önlemek ve sağlıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak toplanabileceği güvenli alanlar olarak tanımlanmakta. Konak ilçesinde ise 36 Afet Toplanma Alanı bulunuyor. Bu alanlar arasında 420 bin 441 metrekarelik toplanma alanı ile genişlik ve kapasite bakımından Kültürpark ilk sırada yer alıyor. Kültürpark’ın ardından Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı, Göztepe Susuz Dede Parkı ve Konak Meydanı geliyor. 

Toplanma Alanları web sitesinde ve mobil uygulamada

Deprem kuşağında yer alan İzmir’de, olası bir deprem ya da doğal afet sonrası Afet ve Acil Durum Toplanma Alanlarına AFAD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi web sitelerinden; Konak’taki toplanma alanlarına ise belirtilenlere ek olarak Konak Belediyesi web sitesi ve mobil uygulamasından hızlıca ulaşılabiliyor. Liste, http://www.konak.bel.tr/haber/afet-ve-acil-durum-toplanma-alanlari linki üzerinden doğrudan görülebiliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.