Konak'ta AK Parti'den CHP'ye ziyaret

Konak'ta AK Parti'den CHP'ye ziyaret

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde anlamlı ve örnek ziyaret.

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım ile yönetim kurulu üyeleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ve yönetimini ziyaret etti.

Ziyareti daha önceden planladıklarını ancak 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yapılmasını anlamlı bulduklarını kaydeden AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım “15 Temmuz akşamı Türkiye darbe görünümü altında bir işgal hareketi ile karşı karşıya kaldı. O akşam AK Parti Konak İlçe Başkanı olarak bir çağrı yaptım. ‘Gelin demokrasiye sahip çıkalım ve bu darbe girişimine dur diyelim’ dedim. Beni ilk arayanlardan birisi siz oldunuz. Size bir teşekkür borcum var. Bu çok anlamlıydı. Çok arayan oldu ama sizden anında gelen telefon benim için çok kıymetliydi. O gece ‘Başarılı olamayacaklar. Ben bu telefonu alıyorsam, bunların başarılı olma şansı yok’ dedim” şeklinde konuştu. 15 Temmuz’un Türkiye için bir milat olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Belki bu ülke uçurumun kenarından döndü ama birlik ve beraberlik ruhunu yeniden kazandı. Yenikapı’da oluşan tablo, bu ülkede farklı emelleri olan, bu ülkeyi Suriye, Irak, Libya, Mısır’a dönüştürmek isteyen dış mihraklar için bir hayal kırıklığıydı ama Türkiye için de umut verici bir gelişmeydi. 15 Temmuz gecesi o telefonunuz bizleri mutlu etmiştir” dedi. Muhalefetin önemine değinen Yıldırım da şöyle konuştu:  “Biz o gece büyük bir demokrasi sınavı verdik. Rolünüz, etkiniz, desteğiniz büyük. Genelde iktidar olarak bunun farkındayız. Tek hedefimiz Türkiye’yi güçlü Türkiye hedefine ulaştırmak. Burada herkes kazanacak. Türkiye hak ettiği seviyeye ulaşmak zorunda. Gayretimiz bunun için. İş birliği yapmamızın çok kıymetli olduğunu düşünüyorum.”

Özlenen tablo

CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ve yönetimi, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle kendilerini ziyaret eden AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım ve yönetimine teşekkür etti. Ziyaretin kendilerine şeref verdiğini söyleyen Başkan Başak, “Aslında bu siyasetin içerisinde özlenen bir tablo. Olması gereken de bu ama maalesef siyaset o kadar dejenere oldu ki, geçmişte eleştirmiş olduğumuz siyasetin aslında aranan tarafı da bu. Ayrıştırmalar ve ötekileştirmeler o kadar arttı ki bu topluma da ülkeye de büyük zararlar veriyor. Bu ziyaretiniz önemli. Şeref verdiniz” diye konuştu. ”Dostlukların kırılma noktalarında belli olduğunu söyleyen Başak ise, her partinin ülkeyi daha iyi bir noktaya taşımak için çalıştığını ancak bunu yaparken yöntemlerin farklı olduğunu kaydetti. Başak, “Mesele vatansa gerisi teferruattır. Doğruyu bulma adına biz sürekli öz eleştiri yapıyoruz. Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Biz bu vatan varsa yaşayabiliriz. Bu vatan çökerse hepimiz içinde olacağız. 15 Temmuz’da Cumhuriyet Halk Partisi ve muhalefet partilerinin tümü gereken duruşu sergilemiştir. Bundan sonra da bu noktada daha derinlemesine, daha kararlı bir şekilde demokrasinin yaşaması için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı. Ziyarette, Yıldırım Başak'a çiçek verirken, Başak da Yıldırım'a Atatürk fotoğrafının basılı bulunduğu bir tablo hediye etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.