Konak'ta yaz okullarına partili final

Konak'ta yaz okullarına partili final

Konaklı çocuklar doyasıya eğlendiler.

Konak Belediyesi’nin 11 Temmuz’da açtığı yaz okullarının ilk dönemi sona erdi. Dört hafta süren eğitimlere katılan çocuklar kapanışı Konak Belediyesi’nin Güzelyalı Kültür Merkezi’nde düzenlenen muhteşem bir gösteriyle yaptı. İzleyicilerin anne ve babaların olduğu eğlenceli kutlamada çocuklar sahneledikleri doğaçlama tiyatro, dans, müzik ve ritim gösterileriyle salondakilerden bol bol alkış aldı.

HEM EĞLENCELİ HEM EĞİTİCİ

Yaz okulları sayesinde tatilin keyfini hem eğlenerek hem öğrenerek çıkaran miniklerin başarılı performanslarını izleyenler arasında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da vardı. Gösterileri büyük bir keyifle izleyen Başkan Pekdaş, etkinlik arasında yaptığı konuşmada bu yıl açılan yaz okullarının daha nitelikli bir içeriğe sahip olduğunu söyledi. Pekdaş, “Hepimiz tatile gidemiyoruz. Kentte kalanlarımız çok. Birlikte tatilde ne yapabiliriz diye düşündük. Yaz okullarımız geçen sene de devam etmişti ama bu yaz daha nitelikli olmasını istedik. Çocukların becerilerini, onların hayata bakışlarını, hayatı yorumlayışlarına katkı koyabilen ve onların bir sanat dalı ile ilgilenmesini sağlayan, bakış açılarını geliştiren çalışmalar olsun istedik. Umuyorum bu eğitimler çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamıştır. Onların hayata farklı farklı pencerelerden bakılmaları gerektiği konusunda ufuklarını açmıştır. Çünkü bizim çok yönlü, hayata farklı farklı açılardan bakabilecek gençliğe ihtiyacımız var” dedi.

ÖZGÜR BİREY İÇİN TAM DEMOKRASİ

Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini dile getiren Başkan Pekdaş, “Hukuksuz ortamlarda, demokrasiden uzaklaşılan dönemlerde, diktatörlük heveslilerine hayır dememiz lazım. Mutlaka parlamentonun çalıştırılması gerekiyor. Bunu yaparsak insanların sokaklarda özgür birey olarak dolaştıkları bir Türkiye yaratırız. Amacımız özgür bir Türkiye, tam demokrasi, laik bir hukuk devletinin var olmasıdır. Çocuklarımızın özgür birey olarak tam demokraside yaşamalarını arzuluyoruz” diye konuştu. Başkan Pekdaş, gösteriler sonrasında yaz okulu öğrencilerinin eğitimlerde edindiği bilgiler ışığında ürettiği resim ve heykellerin yer aldığı sergiyi de gezdi.

İKİNCİ DÖNEME YOĞUN İLGİ

Konak Belediyesi’nin yaz okullarının ikinci dönem başvuruları sona erdi. 7-14 yaş aralığındaki öğrencilerin başvurabildiği yaz okullarında kayıtlar kısa zamanda doldu. Önümüzdeki hafta başlayacak ikinci dönem yaz okullarında; düşünce eğitimi, oyunlar ve fiziki etkinlikler, eğlenceli matematik, güneş sistemi ve gökyüzü, drama ile resim, müzik ve farkındalık atölyeleri yer alıyor. Eğitimler Konak Belediyesi’nin Alsancak Türkan Saylan, Eşrefpaşa Selahattin Akçicek ve Güzelyalı Kültür Merkezlerinde veriliyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.