Kontrollü normalleşmede Foça’ya yoğun ilgi!

Kontrollü normalleşmede Foça’ya yoğun ilgi!

Uzun bir aradan sonra sokağa çıkılan ilk Cumartesi günü vatandaşlar İzmir’in turistik İlçesi Foça’ya yoğun ilgi gösterdi.  

Restoran, lokanta, kafeterya, pastane, pizzacı, kıraathane ve çay bahçesi gibi işletmeler yeniden müşterilerini ağırlamaya başladı. Yoğunluk nedeniyle önlemlerin aksamaması için Foça Kaymakamı başkanlığında ekipler işletmelerde denetimler yaptı. Polis ve Jandarma yoğun kesimlerde sosyal mesafe ve önlemler konusunda anonslarla vatandaşları uyardı  

6 Mart 2021 Cumartesi günü havanın bulutlu olmasına ve zaman zaman yağmur çiselemesine rağmen çevre yerleşim birimlerinden çok sayıda vatandaş Foça’ya geldi. Toplu taşım araçlarının yanısıra, şahsi otomobilleriyle gelenler trafik yoğunluğuna ve bazı yerlerde otopark sıkıntısı yaşanmasına neden oldu. Bazı motosikletli gruplarda günü değerlendirmek ve uzun süre sonra keyifli ve doğal ortamlarda keyifli sürüş yapmak için ilçeyi tercih etti.

1-(10)-005.jpg

UZUN ARADAN SONRA GÜZEL BİR SÜRÜŞ İÇİN YOLDAYIZ

İzmir’den (Chopper tip) motosikletleriyle Foça’ya geldiklerini belirten (Türk Chopper Motorsiklet Kulübü) grup lideri Erdal Fahrioğulları güzel bir sürüş için yola çıktıklarını söyledi. Erdal Fahrioğulları; “Türk Chopper Motorsiklet grubundan geliyoruz. İzmir Teşkilatıyız. Cumartesi günü hava güzeldi. Hafta sonu yasağının kalktığı ilk gün güzel bir sürüş yapmak istedik. Hem arkadaşlarımızla vakit geçirmek hemde özlediğimiz sürüşleri yeniden canlandırmak istedik. Motorsiklet pandemi sürecinde sosyal mesafeyi ister istemez koruduğu için, bunu insanlara daha rahat bir şekilde göstermek istedik. Foça çok güzel. İnsanı çok güzel. Şu an herkes bize bakıyor. Kim bunlar diye. Bizde kendimizi tanıtıyoruz. Göstermiş oluyoruz.” Dedi.

ÇİÇEKÇİYİZ SEZONU AÇTIK

İlçe meydan ve caddelerinde 25 yıldır çiçek satarak geçimini sağladığını belirten Seval Bölgebaşı’da sezonu bugün açtıklarını söyledi. Seval Bölgebaşı; “ İlk sezonumuzu açtık. İnşallah bu koronadan tez zamanda kurtuluruz. Bütün herkes hayatına devam eder. Şu an çalışıyoruz. Ekmek parası kazanmaya bakıyoruz. Gayet rahatız. Allah’a binlerce şükürler olsun. Biz bundan ekmek yiyoruz. Başka kazancımız yok. Yapacak başka işimizde yok. Bu yaştan sonra ovaya gidecek halimde yok. Ekmeğim bundan. 25 yıldır da buradayım. Bütün halk bizi tanıyor. Seviyor. Şükür.” Dedi.

1-(12)-001.jpg

DÖRT AY SONRA ANNEMİZİ GÖRMEYE GELDİK

Bursa’dan birkaç aydır ziyaret edemediği annesini görmek için eşiyle Foça’ya geldiğini belirten Öznur Yağcı  günlerin uzadığını ve yeme içme yerlerinin en azından sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı saate uzatılmasını beklediklerini söyledi. Öznur Yağcı; “ Bursadan annemizi görmek için geldik. Pandemi dolayısıyla 3-4 aydır ziyaret edemiyorduk. Bu günü fırsat bilerek ilk defa onu 4 ay sonra görmüş olacağız. Bu anlamda yasakların kalkması güzel oldu. Ama akşam 19.00’da yiyecek içecek yerlerinin kapanması ve kısıtlamanın (yasakların) hala 21.00’de başlıyor olmasını olumlu bulmuyorum. Engelleyici buluyorum. Yaz geldi artık. 21.00’in 22.00’ye 23.00’e ertelenmesini istiyorum. Günler uzadı. Hava güzelleşti. 21.00’de bir yere yetişmek için çok yoğun bir trafik oluyor. (Trafik sıkışınca) İnsanlar daha çok dışarıda kalıyor verimsiz saatlerde. Bu anlamda inşallah bundan sonra daha olumlu gelişmeler bekliyoruz. “dedi.

kaymakam-ali-cetin.jpg

KIRMIZIYA GEÇERSEK TEKRAR KAPACAKSINIZ

İşletmeleri polis ve zabıtalarında yer aldığı bir ekip ve Foça Emniyet Müdürü Özgür Arslan ile birlikte denetleyen Foça Kaymakamı Ali Çetin işletme sahiplerini ilçenin turuncu durumundan daha iyiye gitmesi için önlemleri tavizsiz uygulamaları konusunda uyardı. Kaymakam Ali Çetin; “ İşletmeler açılmadan önce bölgemiz turuncu kategorideydi. Dikkat etmezsek kırmızıya geçme ihtimalimiz yüksek. İl düzeyinde de kırmızıya geçersek yeniden kapanma durumuna gireceksiniz. Diğer önlemlerle birlikte HES Kodu sorgulamasını da ihmal etmeyin. Eğer denetim yapan bir ekip oturanlar arasında HES Kodu olumsuz olan birini bulursa sizin sorgulamadığınız ortaya çıkacak ve cezai işlem göreceksiniz. Kontrolde bunları tespit ederseniz de Emniyete haber vermelisiniz.” şeklinde hatırlatmalar da yaptı.        

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.