KÖRFEZDE YELKENLER FORA

KÖRFEZDE YELKENLER FORA

Ege Açıkdeniz Yat Kulübü Çeşme Marina’nın “İzmir’in Üniversiteleri ve İzmir’in Kulübü, İzmir Körfezi’nde Buluşuyor” projesi başladı.

İzmir’deki Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Katip Çelebi Üniversitesi’nden gençler, yelken eğitimi kapsamında teknelerle denize açıldı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Türkiye Yelken Federasyonu, Çeşme Marina, Levent Marina, Bear Sailing Yelken Okulu’nun destek verdiği proje kapsamında İzmir’in 5 üniversitesinden toplam 125 öğrenciye her perşembe ve cuma günü yelken eğitimi verilecek. Eğitim sonunda oluşturulacak üniversite yelken takımları 24-25 Mart 2018 tarihlerinde eş teknelerle İzmir Körfezi’nde şenlik havasında yarışacaklar. 

HEYECAN YÜKSEK

Eğitimlerin başlaması nedeniyle Levent Marina’da düzenlenen törene Ege Açıkdeniz Yat Kulübü (EAYK) Komodoru Dr. Oğuz Akif Sezer, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yalavaç, Genç EAYK Başkanı Haktan Taş, yelken okulunun eğitmenleri ve öğrenciler katıldı. EAYK Komodoru Dr. Oğuz Akif Sezer, “Başlattığımız proje İzmir Körfezi’ni su sporlarına açmak için çok önemli. Gençlerden bize çok yoğun talep geldi. Eğitime katılmak için çok sayıda öğrenci başvuru yaptı. Üniversiteli gençlerin heyecanını görmek bize de heyecan veriyor. Havanın yağışlı veya soğuk olduğuna bakmadan denize açılıyorlar” dedi.

Sezer, 40 günlük eğitimden sonra 24-25 Mart’ta Karşıyaka-Konak-Göztepe üçgeninde üniversiteler arası yarışları düzenleyeceklerini belirterek, “Tekneler eş tekne olduğu için hem tatlı hem de kıyasıya bir yarış olacak. Gelecek yıl ise bu etkinliği ülkemizdeki tüm üniversitelerin katılımıyla ulusal bir etkinlik olarak düzenleyeceğiz. Hedefimiz Atamızın milli ülkümüzü işaret ettiği şekilde gençlere su sporlarını ve denizi sevdirmek. İzmir Körfezi’ni de yelkenli teknelere açmak” diye konuştu.

Gençlerin yelken sporuna ilgisinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ise, “Gençlerin bu heyecanı sayesinde İzmir Körfezi’nde martılarla, yolcu ve yük gemileriyle beraber artık yelkenliler de dolaşacak” dedi. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.