Korkutan koronavirüs gelişmesi! Ordu göreve çağrıldı

Korkutan koronavirüs gelişmesi! Ordu göreve çağrıldı

Avustralya'nın Victoria eyaletinde son 24 saatte 33 kişide yeni tip koronavirüs tespit edilmesi üzerine, virüsle mücadele için ordudan yardım talep edildi.

Ülkede ikinci büyük eyaleti olan Victoria'da koronavirüs salgınında ikinci dalga endişesi sürüyor. Son günlerde vaka sayısında ani artış yaşanan eyalette son 24 saatte 33 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesi nedeniyle eyalet hükümeti Avustralya ordusundan yardım talep etti.

Savunma Bakanı Linda Reynolds, eyalette yaklaşık bin Avustralya askeri personelinin virüsle mücadele çalışmalarına katılacağını bildirdi. Askeri birliklerin 14 günlük zorunlu karantinanın denetlenmesinde görev alacağını ve çalışmalara lojistik destek vereceğini belirten Reynolds, 150 askeri personelin daha devletin başlattığı test programına da yardımcı olacağını aktardı.

10 GÜNDE 100 BİN KORONAVİRÜS TESTİ

Victoria Eyalet Başbakanı Daniel Andrews, en çok etkilenen 10 banliyö bölgesinde test çalışması başlattıklarını dile getirdi. Andrews, önümüzdeki 10 gün içerisinde yaklaşık 100 bin test yapılacağını duyururken, "Tam anlamıyla insanların sokaklarının sonunda ambulanslar ve diğer araçlarımız olacak. Önümüzdeki günlerde vaka sayılarının arttığını göreceğiz" diye konuştu.

Avustralya'da yeni vaka sayısındaki artışın, ülkede sosyal mesafe kısıtlamalarının hafifletilmeye başlamasından sadece birkaç hafta sonra yaşandığı belirtildi. Yetkililer, yeni vakalardaki artışın hafif semptomları olan kişilerin katıldığı aile ziyaretlerinden kaynaklandığını ifade ediyor.

Vaka sayısındaki artıştan endişe eden binlerce kişi ise test merkezlerine akın ederken, Avustralya'nın en büyük iki büyük süpermarketi Woolworths Group ve Coles, artan panik nedeniyle belirli ürünlerin satışında kota uygulaması başlattı.

Öte yandan, Avustralya'da 1 kişinin Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetmesiyle ülkedeki toplam can kaybı sayısı 104'e, vaka sayısı ise 7 bin 521'e yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.