Korona bizim gibi takımları çok etkiledi

Korona bizim gibi takımları çok etkiledi

Altay’ın yıldız futbolcularından Helder Tavares, korona virüs nedeniyle liglerin ara verilmesinin Altay gibi rüzgarı arkasına almış takımları etkilediğini söyledi.

A Spor’un canlı yayınına katılan Yeşil Burun Adalı futbolcu, korona virüs sürecinde yaptığı çalışmalar ve Süper Lig yarışı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Korona salgını nedeniyle tüm dünyanın sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade eden 31 yaşındaki oyuncu, “Bu süreçte evde çalışmalar yaptık. Hem kendimizi hem de çevremizi koruyabilmek için sürekli evde kaldım. Kendimi hazır tutmak için antrenmanlar yaptım. Pandemi dönemini en az hasarla geçirmek için evde kalıyorum” dedi.

HİÇBİR FUTBOLCU HAZIR DEĞİL

“Liglerin oynama kararı çıksa hazır mısın?” şeklindeki bir soruya Tavares, şöyle cevap verdi: “Tabi ki evden antrenman yapmakla sahada antrenman yapmak çok farklı. Şu anda ben hiçbir futbolcunun maç oynama seviyesinde olduğunu düşünmüyorum. Ağır antrenman yapıyor olsam bile ben de tam anlamıyla hazır değilim. Tekrar oynama kararı alınırsa sahaya çıkmak durumunda kalacağız. Çünkü kontratımız bunu gerektiriyor”

Altay’ın Süper Lig yarışında kaliteli bir kadroya sahip olduğunu da vurgulayan Tavares, sözlerini şöyle sürdürdü: “Liglere ara verilmeden önce aldığımız galibiyetlerle ne kadar iyi bir takım olduğumuzu herkese göstermiştik. Yalçın Koşukavak’ın gelmesinden sonra hemen hocanın oyun sistemine adapte olduk. Üst üste aldığımız galibiyetlerle daha önceden Play-Off’tan Süper Lig’e çıkma ihtimalimiz konuşulurken şu anda tüm takım arkadaşlarımla beraber ’neden ilk 2 olmasın’ diyoruz. Ligler yeniden başladığında şu andaki birlik ve beraberliğimizi sürdürürsek Süper Lig için önümüzde hiçbir engel yok."

Korona virüs nedeniyle liglerin ertelenmesinin takımı nasıl etkilediğine yönelik soruyu ise tecrübeli oyuncu, “Tabi ki bu süreç bizim gibi iyi bir takımı çok büyük oranda etkiledi. Liglere ara verilmeden önce iyi bir hava yakalamıştık ve şampiyonluk yolunda önemli rakiplerimizi yenmiştik. Korona virüs bizim gibi rüzgarı arkasına almış takımları çok etkiledi. Bir anlamda bu avantajımızı bırakmış olduk. Şimdi sezona yeniden başlamış gibi olacağız” şeklinde cevapladı.

MARCO PAIXAO’YA BÜYÜK ÖVGÜ

Öte yandan Portekiz’de Tondela takımında birlikte forma giydiği golcü oyuncu Tomane’nin Türkiye’de bir takımda gelmesi durumunda Marco Paixao gibi bir etki yaratabileceğinin ifade edilmesi üzerine Tavares, “Tomane tabiki çok iyi bir forvet ama şöyle bir durum var. Şu anda bizim ligimizde Marco’nun göstermiş olduğu büyük bir başarı var. Bu tekrar yaşanana kadar başka bir futbolcunun bunu yapabileceğini düşünemiyorum. İki futbolcuyu da karşılaştırmak istemiyorum. Marco, Marco olmuş bir futbolcu. Marco olabilmek için başka bir futbolcunun Marco kadar çok çalışması gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.