Korona'dan ölenlerin sayısı felaket boyuta ulaştı!

 Korona'dan ölenlerin sayısı felaket boyuta ulaştı!

Çin'de koronavirüs (2019-nCoV) salgınında ölenlerin sayısı 723'e, virüsten etkilenelerin sayısı 34 bin 546'ya çıktı.

İlk olarak Wuhan kentinde ortaya çıkan virüs, bir ABD'linin ölmesine sebep oldu. Bu kişi salgından ölen ilk Amerikalı ve ilk yabancı kişi olarak kayıtlara geçti. Öte yandan Wuhan'da polis ekipleri, anons yaptıktan sonra özel kıyafetlerini giyip tek tek dolaştığı evlerde halkın ateşini ölçüyor.

ÖLÜ VE TEŞHİS SAYISI ARTIYOR

Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde etkisini giderek artıran 2019-nCoV salgını nedeniyle hayatın kaybedenlerin sayısı 723'e çıkarken, virüsten etkilenenlerin sayısı 6 bin 101'inin durumu ciddi olmak üzere 34 bin 546'ya yükseldi. Diğer yandan virüs bulaştığı durumu şüpheli olan kişilerin sayısı 27 bin 657'yi bulurken, koronavirüs taşıyan kişilerle temasa geçtikleri gerekçesiyle müşahede alnına alınanların sayası 189 bin 660'a ulaştı. Çin ana karasının dışında vaka sayısı Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 26, Makau Özel İdari Bölgesi'nde 10 olarak kaydedildi.

WUHAN'DA POLİS KAPI KAPI GEZİYOR

Çin'de koronavirüsü salgını yayılmaya devam ederken, karantina bölgesinde bulunan Wuhan'da polis kapı kapı gezip vatandaşların ateşini ölçüyor. Dünya genelinde virüse yönelik çalışmalar devam ederken, Çin'in 23 Ocak tarihinde karantina altında bulunan Wuhan kentinde de önlemler giderek arttırılıyor. Şehirde koronavirüsü şüphesi bulunan kişilerin evlerine belirli işaretler konulurken, polis bu evlere uğrayıp kontroller yapıyor. Yapılan kontrollere ilişkin görüntülerde polislerin sokakta yapılan anonsun ardından özel kıyafetler giyerek, işaretli evlere gidip, tek tek insanların ateşini ölçmesi dikkat çekiyor.

DSÖ'DEN KORKUTAN AÇIKLAMA 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle tehlikeli bir durumla karşı karşıya olduklarını açıkladı. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle özellikle Çin'de maskelere olan talep arttı. Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılmaya devam eden korona virüsü salgını nedeniyle özel kıyafet, maske, eldiven ve diğer koruyucu ekipmanlar giderek azalıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, koruyucu ekipmanların dünya çapında azaldığını ve çözümü için çalıştıklarını duyurarak, "Dünya tahmin edebileceğiniz gibi koruyucu ekipman sıkıntısıyla karşı karşıya" ifadelerini kullandı.

VİRÜS PANGOLİNDEN İNSANA BULAŞMIŞ OLABİLİR

Çinli uzmanlar, ölümcül korona virüsünün yarasalardan insanlara, pangolin aracılığıyla bulaşmış olabileceğini duyurdu. Çinli uzmanlar, pangolinden alınan genlerin, korona genleriyle yüzde 99 benzerlik gösterdiğini bu nedenle yarasalardan insanlara geçtiği düşünülen virüsün taşıyıcısının pangolin olabileceğini açıkladı. Çin Güney Tarım Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, bu tespitin virüse karşı alınacak önlemler için önemli bir gelişme olduğu ifade edildi.

ABD'DEN 100 MİLYON DOLARLIK TEKLİF

Washington yönetimi, koronavirüs salgını nedeniyle Çin'e ve virüsten etkilenen diğer ülkelere 100 milyon dolara kadar yardıma hazır olduklarını duyurdu. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu yardımın virüsün kontrol altına alınması ve virüsle mücadele edilmesi adına sağlanacağına işaret etti.

Yardımın hem çok taraflı kuruluşlar hem de mevcut fonlar üzerinden doğrudan verileceği bilgisini paylaşan Pompeo, bu kapsamda ABD'nin Çin ve koronavirüs salgınından etkilenen diğer ülkelere 100 milyon dolara kadar yardıma hazır olduğunun altını çizdi. Pompeo, "Dünyanın geri kalanını da bizim bu taahhüdümüze katılmaya davet ediyoruz. Birlikte çalışarak giderek büyüyen bu tehdidi kontrol altına almak adına büyük etki yaratabiliriz" çağrısında bulundu.

VİRÜS YÜZÜNDEN ÖLEN İLK AMERİKALI VE İLK YABANCI KİŞİ

Uluslararası basının son dakika koduyla duyurdu habere göre; salgının merkezi Wuhan'da bir ABD vatandaşının öldüğü doğrulandı. Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan büyükelçilik yetkilisi, koronavirüs tanısı konan 60 yaşındaki Amerikan vatandaşının, 6 Şubat'ta Wuhan'daki bir hastanede hayatını kaybettiğini teyit etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.