Koronalı günler sanatçı yaptı…

Koronalı günler sanatçı yaptı…

Gazete kağıdından yaptığı eserleri sergilemeye hazırlanıyor

İzmir’in Güzelbahçe İlçesi’nde oturan ev kadını Filiz Ayvalıoğlu, Koronalı günlerde internetten eğitim videolarını izledi, gazete kağıdından muhteşem objeler ortaya çıkardı. Yaptığı eserlerle herkesi hayrete düşüren Ayvalıoğlu, değişik objeler, duvar süsleri, sepetler ve Afrikalı kadın heykellerine kadar yaptığı çok sayıda eseri “Koronalı Günler” anısına sergilemeye hazırlanıyor.

Gazete kağıdı ile objelerin yapımının gösterildiği videoları bir süre izledikten sonra evde yeğeni Cansu Çelebi ile çalışmalara başladıklarını belirten Ayvalıoğlu, “terapi oluyor” dediği bu güzel eserlerin yapımına başlama öyküsünü şöyle özetledi:

“Daha önce bir kermeste sergilenen Afrikalı kadın heykelleri çok ilgimi çekmişti. Gazete kağıdından yapıldığını öğrendiğim zaman çok şaşırmıştım. Koronalı günler, bu sanatı uygulamam için bir fırsat oldu. İnternetten atık gazetelerden çeşitli objelerin yapılışını izlerken çok zevk aldım, hemen gazete kağıtlarını biriktirmeye başladım. Bir tutkal ve gazete kağıdı sayfalarıyla yaptığım objeler boyanınca harika eserler ortaya çıktı. Sağlamlığı ve silinebilir özellikleriyle gazete kağıdından yaptığım eserler görenleri hayrete düşürdü, çok beğenildi. Şunu yapayım, bunu da yapayım derken beni çok sardı. Çok sayıda muhteşem eser ortaya çıktı.”

0-309.jpg

Tutkal ve kağıda hayat veriyorum

Çok hareketli olduğunu, kapalı ortamlarda fazla oturamadığını belirten Ayvalıoğlu,“Bu güzel objeleri yaparken evde olduğumu, yemek yemeyi bile unutuyorum. Akşama kadar keyifle çalışıp stresimi atıyorum. Benim için bir terapi de oluyor. Tutkal ve kağıda hayat verdiğim için çok mutluyum. Tüm sıkıntılarımı unutuyorum. Bu sanata Koronalı Günlerle birlikte başladım. Ortaya çıkan eserleri görünce büyük bir haz duyuyorum. Zenci kız heykellerinin hepsine bir isim verdim” diye konuştu.

Atık gazete kağıdına ihtiyaç duyduğunu belirten Ayvalıoğlu, gazete okurlarına,”atmayın-biriktirin, benim gibi internetten öğrenerek orijinal eserler ortaya çıkarın. Zaman çok güzel geçiyor.”diye öneride bulundu.

Ayvalıoğlu, metalden ve bronzdan yapılmış objeleri de gazete kağıdından yapmaya başladığını, orijinalinden hiç fark edilmediğini de belirterek, “Gazete kağıdı, tutkalı görünce yine aslına dönüyor, odun gibi oluyor. Bu objeler kolay kolay kırılmadığı için kullanımı da çok rahat.”dedi.

aa-064.jpgdd-018.jpgee-013.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.