KORONAVİRÜSÜN KAPİTALİSTİ, KOMÜNİSTİ OLMAZ

KORONAVİRÜSÜN KAPİTALİSTİ, KOMÜNİSTİ OLMAZ

DYP Genel Başkanı Çetin ÖZAÇIKGÖZ açıklamalarda bulundu. 

Çetin ÖZAÇIKGÖZ açıklamasında şu cümlelere yer verdi;
                                    
"Marksistler saklandıkları yerlerden ara sıra kafalarını çıkarıp şöyle bir etrafa bakındıktan sonra tekrar yuvalarına giriyorlar ama kafalarını her dışarı çıkarışlarında ‘koronavirüs yüzünden kapitalizm çökecek’ diye zil takıp oynuyorlar. En koyu renginden en açık rengine kadar bütün Marksistlerin beyinlerinin yelkovanı da akrebi de XX.yüzyılın ilk yarısında durmuştur. Hiçbir şeyin farkında değillerdir.

Kapitalizm XIX. ve XX. yüzyılın ilk yarısında yürürlükte kalmış ve birinci Dünya Savaşının sonunda değişime uğrayarak kendisini yenilemiş ve yerini ‘Liberal Devlet’ düzenine bırakmıştır. İkinci Dünya Savaşından sonra da ‘Sosyal Devlet’ e geçmiştir.

Çağımızda liberal devlet de bütün noksanlarını tamamlayarak tam anlamıyla ‘Sosyal Devlet’ şeklini almıştır. Bütün batı demokrasilerindeki anayasalar kapitalizmi de sosyalizmi de açık ve seçik bir şekilde terk ederek sosyal devlet ilkelerini yine açık ve seçik bir şekilde benimsemiş ve özümsemişlerdir. Bizde de 1961 ve 1982 anayasalarımız bu ilkeleri kabul etmiştir. Misyonumuz olan Menderes ve Demirel iktidarlarının da takip etmiş olduğu programlar bu istikamette olmuştur. Sosyal hakları tanımak, bazılarının yanlış olarak ifade ettiği gibi asla sosyalizmi kabul etmek anlamına gelmez. 1982 anayasamızın 5.maddesinin gerekçesinde aynen şöyle yazmaktadır. (Sosyal Devlet,bazılarının yanlış olarak sandıkları ya da kasten tahrif ettikleri gibi sosyalist devletle bir ilişkisi olmayan devlettir.  Fırsat kollayan Marksistlere biz de ‘koronanın kapitalisti olmaz arkadaş, koronavirüs komünist bir ülkede çıktı’ mı diyelim yani…

Önümüzdeki iktidar mücadelemizde ‘komünizm ve sosyalizm gelsin’ diyemeyecekleri için Don Kişot’un yel değirmenlerine saldırdığı gibi hayali kapitalizme saldıracaklardır. Bütün arkadaşlarımızın fikri platformlarda yapacağımız bu mücadeleye hazır olmaları gerekmektedir. Bu vesileyle milletimizin 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.