Kovid-19 meslek hastalığı sayılmalı

Kovid-19 meslek hastalığı sayılmalı

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Hakan Yazar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

1 Mayıs’ın, hakkaniyetli ve adil şartlarda bir çalışma ortamına vesile olması temennisinde bulunan Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Hakan Yazar, “ İşçinin ücretini alın teri kurumadan veriniz diyen bir medeniyetin temsilcileri olarak emeğin ve emekçinin her zaman yanındayız. Emek ve alın teriyle ülkemizin büyümesi ve kalkınmasında önemli rol oynayan işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.

İş bulmanın ayrı, aldığı ücretle yaşamanın ayrı dert olduğu ülkemizde Kovid salgını nedeniyle sadece sağlığımız değil; işimiz, aşımız ve geçimimiz de tehdit altında diyen Başkan Yazar, “ 1 Mayıs’ın emek örgütlerinin talepleri doğrultusunda bir güne çevrilmesi işçi kardeşlerimizin hakkıdır. Bugünün adaletsizlik, ayırımcılık ve emek sömürüsünün olmadığı günlerde, bütün meydanlarda barış, huzur içinde, emek ve dayanışma bilinciyle yeniden kutlanması en büyük temennimizdir. Şu an ülkemizde tam kapanmada olsa zorunlu işkollarında çalışmakta olan emekçilerimiz var. Covid-19 tehdidini en yakından yaşayanlar salgın döneminde çalışmak zorunda olan işçilerdir. Bu zor günlerde dahi evde kalma lüksü olmadığı için ekmek parasını çıkartan bu emekçi kardeşlerimize en kalbi selamlarımı, saygılarımı iletiyorum. Rabbim yardımcıları olsun. Muaf tutulan sektörlerde çalışan yaklaşık 16 milyon işçi çalışmaya devam ediyor. Çalışırken hastalanan emekçiler için KOVID-19’un iş kazası ve meslek hastalığı olarak kabul edilmesi artık elzem olmuştur” dedi. 

Türkiye’in Kovid-19 pandemi kısıtlamaları altında ikinci kez 1 Mayıs’a girdiğini söyleyen Başkan Yazar, “ Helal kazancı ve emeği kutsal sayan milletin bir ferdi olarak tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyor; her birinin emekleri ve alın teri önünde saygı ile eğiliyorum.’’ dedi.

wwwwwww-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.