Köylülerden yüksek su faturalarına tepki!

Köylülerden yüksek su faturalarına tepki!

Köylerdeki yüksek su faturasına karşı vatandaşların tepkiler devam ediyor...

Köylerde yaşanan yüksek su faturasına bir tepki de Orhanlı Köyü Muhtarından geldi. Orhanlı Köyü Muhtarı Birgül Bozkurt, Seferihisar Kaymakamlığına dilekçe yazarak diğer köy muhtarları da destek verdi. 

Orhanlı Köyü Muhtarı Birgül Bozkurt dilekçesinde şunları belirtti;

"1 Eylül 2019 tarihine kadar kullanmakta olduğumuz su tüketim bedellerini 5216 sayılı Büyükşehir yasası kapsamda indirimli olan tariften kullanmaktaydık. 19 Temmuz ve 30386 sayılı mükerrer resmi gazete de yayınlanan 7186 sayılı gelir vergisi kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanunun 33. Maddesi gereği 5216 sayılı yasa ile uygulanan indirim kaldırılmıştır. 

Hali hazırda kullanmakta olduğumuz suyun büyük kısmı kişisel kullanım dışında bağ ve bahçe işleri için kullanılmaktadır. Bu nedenle bölgemizde yer alan (ulamış, düzce, Turgut, İhsaniye, beyler, gölcük, gödence, Çamtepe, Orhanlı, Kavakdere) köy halkının tüketim oranları yüksek miktarlarda olup bu tüketimler karşılığında oluşacak bedeller, köy halkına ekstra maliyetler getirecektir. Oluşacak bu mali yükler zor olan köy yaşam şartlarını daha da zorlaştıracaktır. 

Bu nedenle yapılan zam uygulamasının başkanlığınız tarafından tekrar değerlendirilerek önceki tarife uygulamasının devam etmesini rica ederiz."

whatsapp-image-2019-09-30-at-11.53.45-(2).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.