Kozan:  “Cumhuriyetçi Avukatları biz temsil ediyoruz”

Kozan:  “Cumhuriyetçi Avukatları biz temsil ediyoruz”

İzmir Barosu’nda avukatlar yarın sandık başına gidecek.

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nun ön seçimden çıkan başkan adayı Mehmet Kozan, meslektaşlarına seslenerek “Gelin demokratik bir yönetim için oyunuzu kullanın. Dayatmacı zihniyete gelin hep birlikte dur diyelim” çağrısı yaptı.  

Beş grubun yarıştığı İzmir Barosu seçimlerine saatler kala adaylar seçim çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. Kısa süre önce yapılan ön seçimin galibi olarak çıkan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Adayı Avukat Mehmet Kozan, grubun bölünmediğini bir kez daha dile getirdi. Karşıyaka’da meslektaşları ile buluşan Kozan, kendisini aday olmaya yönelten gelişmeleri anlattı.

 

Mevcut yönetimin İzmir Barosu’nu dar kadro ile yönetmeye çalıştığını dile getiren Kozan, “Mevcut yönetim İzmir Barosu’nu layığı ile yönetebilseydi aynı gruptan beş kişi aday olmaz, ön seçim yapma zorunluluğu ortaya çıkmazdı” dedi. Yapılan ön seçimde meslektaşlarının teveccühünü kazanarak adaylığını açıkladığını anlatan Kozan, “Yönetimin her türlü engellemesine karşın demokratik bir ön seçim ile avukatlara gerçekten hizmet edecek bir liste hazırladık. Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’nu biz temsil ediyoruz. Ancak mevcut yönetimin, hiçbir demokratik anlayış ve teamülde yer almamasına karşın, ön seçimi yok sayıp adaylığını açıklamasını da değerli meslektaşlarım  karara bağlayacak. Onlar oylarıyla bu işin hesabını soracak. Biz meslektaşlarımızın doğru kararı vereceğine inanıyoruz" dedi.

 

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adını kullanan diğer grubu rakip olarak görmediklerini ifade eden Kozan, “Onları rakip olarak görmüyoruz. Diğer grubun adayı eğer gerçekten güçlü olsaydı ön seçime girmeyi göze alırdı. Dolayısıyla bizim rakibimiz diğer gruplar. Aklıselim sahibi meslektaşlarımızın hepsinin İzmir Barosu’nun içerisinde bulunduğu durumu objektif bir şekilde değerlendireceklerine inanıyorum. İzmir Barosu’nun yeniden öncü bir baro olmasını, fikri ne olursa olsun tüm üyelerini kucaklamasını isteyen meslektaşlarımızın,yarın yapılacak seçime katılarak oylarını kullanmalarını istiyorum” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.