Kozmetik dermatolojide güncel tedavi yaklaşımları

Kozmetik dermatolojide güncel tedavi yaklaşımları

Dr. Esra Arısoy kozmetik dermatolojide yaşanan son gelişmeler ve sık kullanılan uygulamalar olan Plasmage uygulaması, Aqua Peel ile cilt bakımı, ben ve siğil tedavisi, gençlik aşısı ve PRP tedavileri hakkında bilgiler verdi.

Plasmage Uygulaması

Plasmage uygulamasının birçok estetik cerrahi işleme alternatif olarak geliştirilen CE belgeli bir uygulama olduğunu belirten Ekol Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Esra Arısoy, “Plasmage tedavisinin en önemli özelliği maddenin 4. halini kullanmasıdır. Plasmage, uygulamanın yapıldığı bölgede gaz halindeki su buharı ve azotu yüksek enerji ile plazma haline dönüştürür. Bu etkileşim sonucunda oluşan iyon bulutu, cilt yüzeyine etki ederek hızlı bir şekilde cildi yenileyebilmektedir. Plasmage ameliyatsız göz kapağı estetiği, göz altı ve göz çevresi sıkılaştırma, dudak üstü çizgiler, leke tedavisi, akne tedavisi, ben, siğil tedavisi, akne ve diğer nedenlerden kaynaklanan skarların düzeltilmesi, çatlak tedavisi gibi alanlarda kullanılır” dedi. 

Plasmage Kullanım Alanları

Göz Kapağı Sarkmaları: Plasmage ile ameliyata gerek kalmadan tek seansta istenilen sonuçlar alınabilmektedir. Göz kapağı üzerindeki sarkmalar Plasmage’in yüksek enerjili başlıkları ile ortamdaki azot gazı ve su buharı ile birlikte uygulanarak sarkma olan bölgeleri tedavi eder. Uygulama acısızdır ve günlük yaşantınıza hemen dönebilirsiniz. 
 
Ben ve Siğil Tedavisi: Uygulama öncesi lokal anestezik krem ile bölge uyuşturulur, et beni veya siğil olan bölgelere plasmage uygulanır. Uygulama sonrası yıkanmak sorun yaratmaz. Uygulama yapıldıktan sonra bölgede kabuk oluşur, bu kabuklar 3-10 günlük süreçte kendiliğinden dökülür.

Aqua Peel ile Cilt Bakımı

Aqua peel’in cilt bakımı ve yenileme alanında bir çok sorunu gidermek için kullanıldığını belirten Uzm. Dr. Esra Arısoy, “İşlem 3 adımdan meydana gelmektedir. 3 tip solüsyon bulunan bu uygulamada cilt sorunları ele alınarak gerçekleştirilir. İşlem süresi ortalama olarak 20-30 dakika arasında değişiklik gösterir. Gözle görülür kırışıklıkların giderilmesinde, akne leke ve siyah noktaların temizlenmesinde ciltte meydana gelen ölü hücrelerin atılmasında ve temizlenmesinde yardımcı olmaktadır. Kısa bir sürede cilt gözeneklerinin açılmasında katkı sağlamaktadır” dedi. 

Aqua Peel Uygulamasının Ciltteki Etkileri

Uygulamanın yüzeysel kırışıklıkların azaltılmasında ve giderilmesinde etkili olduğunu belirten Uzm. Dr. Esra Arısoy, “Akne ve siyah noktaların yok edilmesinde etki gösterir. Pürüzlü cilt yapısının yumuşatılmasına ve cilt gözeneklerinin açılmasına yardımcı olmaktadır. Tek uygulamada temizleme, peeling, ekstraksiyon, hidrasyon ve antioksidan sağlar. Kısa bir uygulama süresi bulunmaktadır. Cildin yenilenmesinde ve daha pürüzsüz bir hale gelmesinde katkı sağlar. Cerrahi bir müdahale olmadan kısa bir süre içerisinde uygulanmaktadır. Sonuçları hemen gözle görülür” dedi. 

Gençlik aşısı

Vücudun doğal yapı taşlarından biri olan hyaluronik asidin deride bol miktarda bulunduğunu belirten Uzm. Dr. Esra Arısoy, “Gençlik aşısının temel amacı derideki hyaluronik asit miktarını arttırmak ve bu düzeyde yüksek oranda korunmasını desteklemektir. Bu yeniden yapılanmayla derimiz eski ışıltısını kazanırken, doğal bir şekilde nemlenir, kollajen ve elastin aktivitesi artar, zararlı serbest radikallerin etkileri azaltılır” dedi. 

Kozmetik dermatolojide PRP uygulamaları

PRP kişiden küçük bir miktar kan alındıktan sonra kanın özel bir işlem ile plazmasının ayrıştırılarak ilgili vücut bölgesine enjeksiyon yoluyla geri verilmesi işlemi olduğunu belirten Uzm. Dr. Esra Arısoy, “Elde edilen plazma platelet denilen hücrelerden oldukça zengindir. İçerdikleri büyüme faktörleri sayesinde yara iyileşmesinde önemli role sahiptir. Kozmetik dermatolojide cilt gençleştirmenin yanı sıra yara izleri, çatlakların giderilmesi, saç dökülmeleri lekelerin tedavisinde de kullanılan PRP tedavisi vücuda herhangi bir yabancı madde ve ilaç vermeden tamamen doğal bir destek sağlar” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.