Kredi çekecekler dikkat! Vade 36 aya düştü

Kredi çekecekler dikkat! Vade 36 aya düştü

BDDK yönetmelik taslağı yayımladı, taslakta tüketici kredilerinin vadesi azami 36 ay olarak belirlendi. Yani bankalar eskiden 48 aya kadar vade imkanı sağlarken şimdi bu süre 36 aya indirildi.

BDDK bankaların kredi işlemlerine ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik taslağı yayımladı. Taslakta bazı amaçlar hariç tüketici kredilerinin vadesi 36 ay olarak belirlendi.

BDDK yönetmelik taslağı yayımladı, taslakta tüketici kredilerinin vadesi azami 36 ay olarak belirlendi. Taslakta “tüketici kredilerinin vadesi otuz altı ayı, taşıt kredileri ile taşıt teminatlı kredilerin vadesi kırk sekiz ayı, cep telefonu, tablet ve bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi on iki ayı aşamaz” denildi. Ayrıca taslakta taşıt kredileri hakkında bazı düzenlemeler yer aldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) makro ihtiyati düzenlemeleri içeren taslaklar hakkında yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

*Finansal istikrarın güçlendirilmesi ve makro ekonomik dengelenme sürecinin desteklenmesi kapsamında tüketim ve basiretli borçlanmanın teşviki için makro ihtiyati düzenlemeleri içeren taslaklar hazırlandı

*Taslaklar kredi kartlarında uygulanan taksit sayılarına ve ihtiyaç kredilerindeki vade sınırlarına ilişkin olarak banka kartları, kredi işlemleri, finansal kiralama, faktoring ve finansman şirketleri esaslarını kapsıyor

*Taslaklar bugün tarafların görüş ve değerlendirmelerine açıldı

REUTERS

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.