Küçük Kulüp'te Tenis Buluşması

Küçük Kulüp'te Tenis Buluşması

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilciliği ve Küçük Kulüp Derneği tarafından organize edilen “İzmir Europe Corp Consulaire Tennis Tournament” Küçük Kulüp kortlarında gerçekleşti.

Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya ve Küçük Kulüp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarıgedik’in ev sahipliği ile hayata geçen organizasyonda, İzmir’de görev yapan Yunanistan Başkonsolosu Despoina Balkiza, Almanya Başkonsolosu Detlev Wolter, Romanya Konsolosu Laura Riteş, İtalya Konsolosu Valerio Giorgio’nun yanı sıra, Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, Fildişi Fahrikonsolosu Etem Altan Ünsal, Şili Fahri Konsolosu Martine Sanford, Türkiye Tenis Federasyonu Başkan Vekili Bülent Necimoğlu, Küçük Kulüp Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve aileleri yer aldı.

img-9985.jpg

Tenisin birleştirici gücüne vurgu yapılan turnuvada tek bayanlar birincisi Küçük Kulüp üyesi Deniz Lapi Tanaydın, ikincisi Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Neciye Gökçen Kaya olurken, tek erkekler kategorisinde ise Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Bülent Necimoğlu birinci, Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ikinci oldu.

Düzenlenen ödül töreninde organizasyona katılan Almanya, Yunanistan, İtalya, Romanya Başkonsolos ve konsoloslarına Küçük Kulüp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarıgedik, Yönetim Kurulu üyeleri Ayşegül Kurtel, Ümran Bağcı, İlker Genç, Ahmet Aslaner ve Selçuk Özer tarafından hatıra plaketi takdim edildi.

faruk-kaymakci.jpg

Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı ödül töreninde “Tenis sporunun birleştirici gücüne inanıyorum. Yurtdışında görev yaptığım tüm ülkelerde tenis ile samimi dostluklar kurdum. Ankara ve İstanbul’da Türkiye’de görev yapan Büyükelçi, Başkonsolos ve Konsolosların katılımıyla bu tür tenis turnuvaları düzenlendi. İzmir’de de bu organizasyonu hayata geçirdiğimiz için mutluyum. Birbirimizi daha iyi anlamak ve iletişimimizi güçlendirmek adına tenis turnuvalarının ödemine inanıyorum.” diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı gazetecilere verdiği röportajda ise AB üyelik sürecine değinerek “İnişlerine, çıkışlarına, zorluklarına rağmen AB üyelik süreci devam ediyor. Üyelik kadar üyelik süreci de bizim için çok değerli. Türkiye bu konuda kararlı bir şekilde ilerliyor.” dedi.

faruk-kaymakci.jpg

Küçük Kulüp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarıgedik yaptığı konuşmada “Küçük Kulüp tenisin yanı sıra güçlü bir sivil toplum kuruluşudur. Böyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gururluyuz.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.