Küçük Şeyler resimlerini yaptıkları ressamı da şaşırttı!..

Küçük Şeyler resimlerini yaptıkları ressamı da şaşırttı!..

Bornova Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri gelenekselleşen Yılsonu Resim Sergisi’nde bu kez çağdaş sanatın genç temsilcilerinden Merve Turan’ın resimlerini yorumladılar.

Öğrenciler Turan’ın resimlerinden esinlenerek yaptıkları tablolardaki kullandıkları renkler ve yeni yorumlar genç ressamı bile şaşırttı…Suflörsüz Eğitim ve “Burada her şey küçüğün” ilkesiyle son yıllarda ilgi çeken Bornova Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri gelenekselleşen 2. Yarıyıl Sanat Çalışmaları kapsamında açtıkları Yılsonu Resim Sergisi’nde bu kez çağdaş sanatın genç temsilcilerinden Merve Turan’ın resimlerini yorumladılar. Öğrenciler Turan’ın resimlerinden esinlenerek yaptıkları tablolardaki kullandıkları renkler ve yeni yorumlar genç ressamı bile şaşırttı… Turan, ”Yorumlarından o kadar çok etkilendim ki; Bazı resimleri kopya edip yeniden yapacağım herhalde” dedi.

Bornova Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri her yıl Sanat Çalışmaları kapsamında bir konu ya da ressam konusunu işliyorlar. Bu yıl çağdaş sanatın genç temsilcilerinden Merve Turan’ı tanımaya çalışan, resimlerini inceleyen, kullandığı renkleri ve stilini öğrenen öğrenciler “Siz olsaydınız resimleri nasıl çizerdiniz?” sorusuna yanıt olarak yaptıkları resimleri sergilediler. Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu Sanat Galerisi’nde açılan sergiye katılan sanatçı Merve Turan, yapılan resimleri gördükçe, inceledikçe şaşkınlığını gizleyemedi. Her resim önünde dakikalar geçiren Turan, “Çok ama çok etkilendim. Çocukların benim resimlerim ile ilgili kağıda döktükleri çizimler, renkler kompozisyonlardan beni çok şaşırttı. Hatta hemen hemen hepsinin fotoğrafını çektim. Belki bazılarını kopyalayabilir resmi yeniden yapabilirim” dedi. Sergiyi gezen öğrenci velileri de gördükleri karşısında hem şaşırdılar hem mutlu oldular. Yoğun bir katılımın olduğu sergiyi gezen üniversite öğrencileri de çocukların yaşlarını öğrenince beğenilerini gizleyemediler.

Okul Müdürü Selami Korkmaz da yaptığı değerlendirmede, “Çocuklarımızın sanat eserlerinin çeşitleri ile daha yakından ilgilenmelerine, inceleme yapmalarına fırsat tanıyoruz. Önce ressam ya da konu hakkında bilgi alan öğrencilere kendi bakış açılarını, beğeni ya da yorumlarını soruyoruz. Son olarak ‘siz olsaydınız bu resimleri nasıl yapardınız?’ sorusunu soruyor ve çocukları serbest bırakıyoruz. Çocuklarımız yaptıkları çalışmalarla bizleri yanıltmadılar ve ortaya bu resimler çıktı” diye konuştu.

Merve Turan Kimdir ?

Çağdaş sanatın genç temsilcilerinden Merve TURAN 1987 yılında İstanbul’da doğdu.2010 yılında Marmara Üniversitesi’den mezun olan sanatçı yurt içi ve yurt dışında birçok karma sergiye katıldı. Aynı yıl Işık Üniversitesi Sanat Kuramı ve Eleştiri programında yüksek lisans eğitimine başladı.İlk kişisel sergisini 2013 yılında gerçekleştirdi. 2011-2015 yıllarında IMOGA İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi koordinatörlüğünü ve Prof. Süleyman Saim Tekcan’ın asistanlığını yaptı. Çalışmalarını Acıbadem’de bulunan atölyesinde gerçekleştirmektedir.

unnamed-(1)-160.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.