Kulüpler Birliği Vakfı'ndan TFF'ye Tarih Çıkışı

Kulüpler Birliği Vakfı'ndan TFF'ye Tarih Çıkışı

Kulüpler Birliği Vakfı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıkladığı lig bitiş tarihini eleştirerek 19 Mayıs açıklanmasına tepki gösterdi. Vakıf, yazılı açıklama yaparak, Federasyon'un 19 Mayıs tarihini tekrar gözden geçirmesini istedi.

Kulüpler Birliği Vakfı'nın yaptığı yazılı açıklamada 12 Nisan akşamı TFF'nin resmi sitesinde yer alan açıklamada, Süper Lig takımları için çok önemli olan Avrupa Kupaları'na gidiş yolu arayan bir çok kulübü olumsuz etkileyeceği belirtildi.

21 Mart 2016 tarihinde yapılan açıklamada karşılaşma takviminde hiçbir değişikliğe gidilmeyeceği açıklanması yapıldığı hatırlatılarak, ilk açıklamanın bu yönde yapılmasının ardından takımların planlarını açıklanan takvime göre ayarladığını belirtildi. Böyle kritik bir dönem içerisinde karar değişikliğine gidilmesinin büyük sıkıntılar doğuracağı açıklandı.

Vakıf Başkanı Göksel Gümüşdağ imzalı yapılan açıklamada, Türkiye'nin örnek aldığı hiçbir futbol liginde böyle kritik bir değişiklik yapılmadığı belirtilerek, bu haftanın en değerli lig haftası olduğu söylenildi.

TFF'nin böyle bir karar almasının kurumu gereksiz bir polemik içerisine sokacağı belirtildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı; "Kulüpler Birliği olarak milli maçlarımızın ve Euro 2016 hazırlık aşamalarının önemini asla göz ardı etmiyoruz. Ama bu özel maç programlarının, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi yerel liglerin yapısına saygılı bir şekilde ve önceden planlanmış, deklare edilmiş bir uslüple şekillendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Kendi kulüplerimizin, kendi futbol ekonomimizin, yayıncı kuruluşlarının program ve reklam alma tasarımlarının, medya içerik yönetiminin ve muhtemel şampiyonluk kutlamaları ile ilgili taraftar beklentilerinin Süper Lig paydaşları tarafından çok önceden planlandığını hatırlatır, söz konusu kararın bir kez daha gözden geçirilmesini samimiyetle rica ederiz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.