Kura Çekilişinde FIFA'da Nasıl Hile Yapıldığını Anlattı

Kura Çekilişinde FIFA'da Nasıl Hile Yapıldığını Anlattı

Rüşvet yüzünden görevinden alınan eski FIFA Başkanı Sepp Blatter kura çekilişinde nasıl hile yapıldığını anlattı.

8 yıl FIFA başkanlığı görevini yapan ve bu yıl içerisinde büyük bir sansasyon yaratan rüşvet aldığı gerekçesiyle görevine son verilen Sepp Blatter, FIFA kura çekilişlerinde nasıl hile yapıldığını anlattı. Blatter'in anlattıklar futbol dünyasını derinden sarstı.

Blatter Arjantin merkezli bir gazeteye verdiği röportajda Avrupa'da düzenlenen organizasyonlarda nasıl kura hilesi yapıldığını açık açık anlattı. Arjantin basınının geniş yer verdiği röportajda Blatter kuraların sıcak ve soğuk top hilesi yapıldığını ve bunu gözleriyle gördüğünü açıkladı. 

Gördüğü hileyi organize edenin bir İtalyan takımı olduğunu da söyleyen Blatter, daha önceden belirlenen topların kura sırasında çekildiğini görülebileceğini buna kendisinin de şahsen tanık olduğunu söyledi.

Sıcak ve soğuk top hilesi nedir
Eşleştirilmesi istenilen topların bir süre ısıtılmasını öngören hilede soğuk toplar arasında kendisini belli eden sıcak toplar seçilerek kurada istenilen takımlar eşleştiriliyordu. 

Blatter konuyla ilgili olarak ayrıca hiçbir zaman kendisinin kura çekmediğini de belirterek, asla suç işlemediğini ve vicdanının rahat olduğunu söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.