“Kurban Bayramına ulaşmanın sevincini ve bereketini yaşıyoruz”

“Kurban Bayramına ulaşmanın sevincini ve bereketini yaşıyoruz”

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ içerisinde pek çok güzelliği ve hikmeti barındıran Mübarek Kurban bayramına bir kez daha ulaşmanın huzurunu, sevincini ve bereketini Türk ve Müslüman Dünyası olarak yaşandığını kaydetti.

Kurban Bayramı’nı kurban kesmenin ibadet, paylaşmanın ise kardeşlik olduğu bilinci ile kutlanması gerektiğini söyleyen Özdağ, “Biz rengine, ırkına bakmadan birbirimizi kardeş yapan bir medeniyetin çocuklarıyız. Kardeş karındaştan daha ileridir. Bu bayram varlığımızı, yokluğumuzu bölüşerek kardeş olduğumuzu göstermeliyiz. Yokluğu bölüşmek hem yokluk içinde olanların yardımına koşmayı, hem de ne kadar imkânsızlıklar içinde olursak olalım, bizden daha zor durumda olanların var olduğunu düşünerek hareket etmeyi ihtiva eder” dedi.
 

İYİLİĞE TESLİM OLMAYAN AZ VİCDAN BULUNUR
 

“Yıllardır terörü nasıl yenebiliriz diye düşündük, çalıştık uğraştık, didindik. Bunun cevabı kardeşliğimizi derinleştirmekte yatıyor” diyen Özdağ sözlerine şöyle devam etti; “Topun, tüfeğin, silahın giremediği yere kardeşlik hukuku girer. İyiliğe teslim olmayan az vicdan bulunur. Kendi yaralarımızı kendimiz pansuman edecek, gözyaşlarımızı kendimiz sileceğiz.

Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Bunun böyle olduğunu anlamak için son, on beş yıldır yaşadığımız tecrübeye bakmak kafi. Bu mukaddes vatan coğrafyası birbiriyle rabıtası gevşemiş, kardeşliği zayıflamış, millet olma şuuru dumura uğramış bir topluluğu kaldırmaz. Bu coğrafya’ da kalmak ancak güçlü bağlarla birbirine bağlanmış, kaderini birbirine bağlamış topluluklarla mümkündür. Siyasetimiz, fikirlerimiz farklı olabilir ama, bu bir arada yaşamamıza, ortak ülkülere sahip olmamıza engel değildir.” 
 

KARDEŞLİK BAĞLARIMIZIN ZAYIFLAMASINA MÜSAADE ETMEMELİYİZ
 

“Dini bayramlar kendimizi, yeniden anlayacağımız, birbirimizle olan bağları yeniden kuvvetlendireceğimiz önemli günlerdir” diye konuşarak mesajını şöyle sürdürdü, “İdeallerin, ülkülerin, gelecek hesaplarının farklılaşması kaderimizin farklılaşması, yollarımızın ayrılması, kardeşliğin yerini başka şeylerin alması demektir. Buna müsaade etmemeliyiz. İhanet şebekelerinin açtığı tüm gedikleri kapatmalıyız.

Bize düşen, bıkmadan, usanmadan içimizdeki Ebu Leheblerin açtığı oyukları kapatmak, kardeşliğimizi yeniden tahkim etmektir. Türk milleti tarih boyunca en zor işleri başarmış, bütün zorlukların üstesinden gelmeyi bilmiştir. Bugün de başarmamak için hiç bir neden yok. Bayram sevincini bir meşale gibi taşıyarak, bu ülkede bayramın girmediği tek bir aile, ihanet şebekelerinin sızabileceği tek bir gedik bırakmamalıyız.

Biz Müslüman Türk milletiyiz, istersek başaramayacağımız bir şey yoktur. Bu duygular içerisinde gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki bütün vatandaşlarımızın, milletimizin ve tüm İslâm âleminin mübarek Kurban bayramını kutluyor, bu bayramın kendimize, ailemize, milletimize, ülkemize, dünyamıza sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.