Kurban Bayramında bunlara dikkat!

Kurban Bayramında bunlara dikkat!

İzmir Özel Sağlık Hastanesi Beslenme ve Diyet Kliniği Diyetisyeni Sinem Adilak, Kurban Bayramında doğru beslenmenin ipuçlarını verdi.

İzmir Özel Sağlık Hastanesi Beslenme ve Diyet Kliniği Diyetisyeni Sinem Adilak, etlerin pişirme tekniğinin önemli olduğunu ve yanında salata ve sebzelerin de yenilmesi gerektiğini belirtti. Bayram'da besin seçimi ve tüketiminde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi veren Sinem Adilak, “Kurban bayramında kırmızı eti uygun pişirme yöntemleri ile pişirip, yeterli porsiyonda tüketip; etin sindirimini kolaylaştıracak limonlu yeşilliklerle sofralarınızı süslemek sağlığınızı korumada size fayda sağlayacaktır. Etleri sebzelerle birlikte pişirebilir veya etlerin yanında C vitamininden zengin sebze, salata ve taze sıkılmış meyve suyu tüketebilirsiniz. Etler, C ve E vitaminini içermediği için bu sayede hem sebzelerde bulunan C vitamini ile demirin emilimini artırmış hem de besin çeşitliliğini sağlamış olursunuz. Özellikle mide rahatsızlıkları çekiyorsanız, eti 24 saat beklettikten sonra tüketin. Pişirmek için buzluktan çıkartılan etleri, yine buzdolabının alt raflarına indirerek çözdürmeli, çözdürülen eti hemen pişirilmeli, tekrar dondurmamalısınız. Pişirme yöntemi olarak; kızartmalardan ve kavurma yerine haşlama, fırınlama ve ızgara gibi yöntemler tercih edebilirsiniz. Etler mangal yapılacaksa; kömürleşecek şekilde kızarmamasına dikkat edin” dedi.

sinem-adilak1.jpg

BAYRAM ZİYARETLERİNDE İKRAMLARA DİKKAT

Diyetisyeni Sinem Adilak, Bayram sofraları ve ziyaretlerinde sunulan ikramlarda mümkün olduğunca az ve hafif olan gıdaların tüketilmesini önerdiklerini ifade etti.

Adilak, sözlerini, şöyle sürdürdü: “Bayramda özellikle şeker hastaları, kolesterol ve tansiyon problemi olanların çikolata ve şeker tüketimlerine dikkat etmesi gerekiyor. Şerbetli hamur tatlıları yerine taze meyve, meyveli ve sütlü tatlılar tercih edilebilir. Yine bayram sofralarının vazgeçilmezi sarma ve böreklere de mesafeli olmak gerekiyor. Bunların yerine kuru meyve ve kuruyemiş daha sağlıklı alternatifler olarak ikram edilebilir”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.