KURBAN2016 BÖYLE GEÇTİ

KURBAN2016 BÖYLE GEÇTİ

Deniz Feneri Derneği , 19 yılın verdiği güvenle bu yılki kurban çalışmalarını Türkiye ile birlikte 5 kıtada 33 ülke ve bölgede gerçekleştirdi. Derneğimiz bu bayramda bağışlanan 12.800 hisse kurbanı yaklaşık 300.000 ihtiyaç sahibine ulaştırdı.

Kurban çalışmaları vesilesiyle dünyanın dört bir yanına ulaşan gönüllüler, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürmekle kalmıyor; aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik projelerle de onların yanında yer alıyor. Cami, mescit, su kuyusu, eğitim merkezi, yetimhane gibi birçok proje gerçekleştiriyor. Ağırlıklı olarak kriz ve savaş ve kuarklığın hüküm sürdüğü bölgelerde kurban çalışması yapılıyor. Deniz Feneri  ekipleri, bu ülkelerin yanı sıra dünyada Müslümanların yaşadığı ve ihtiyaç duyulan diğer bölgelere de ulaşarak kurban kesimlerini ve dağıtımlarını gerçekleştiriyor.

Suriyeli mültecilerle kurban

Suriye krizinin altıncı yılına girdiği bu Kurban Bayramında bağışçıların önceliklerinden birisi Suriyeli mülteciler oldu. Türkiye idışındaki mülteci kamplarında ve Suriye içerisinde farklı bölgelerde bağışı yapılan toplam 90 hisse kurbanın kesimi yapılarak Suriyeli mültecileredağıtıldı. Ülkede temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmakta büyük sıkıntı çekiliyor. Deniz Feneriekipleri bu kurbanda İdlip, Halep, Hama, Lazkiye, Humus, Şam gibi bölgelerde kesilen kurbanları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.

Çatışmaların eksik olmadığı Ortadoğu’da dağıtımlar

Filistin, Irak, Lübnan, Suriye, , Yemen gibi problemlerin ve çatışmaların eksik olmadığı yerlerde ihtiyaç sahibi aileler için bağışlanan kurbanların kesimleri yapılarak dağıtımları yapıldı.

Filistin-Gazze

Deniz Feneri Derneği, Filistinli ihtiyaç sahiplerini unutmuyor. Bağışçıların büyük önem verdiği bölgede gönüllülerimiz, abluka altında özgürlüklerinden mahrum olarak yaşamak zorunda bırakılan Filistin ve Gazze’de toplam 57 hisse kurban kesimi gerçekleştirdi.

Yemen

Son dönemde yaşanan saldırılardan çok etkilenen Yemen’de ise 150 hisse kurban kesimi yapılarak bölgede yaşayan zor durumda kalan ailelere ulaştırıldı.

Afrika'da Kurban

Gönüllü ekipler, Afrika’da yoğun bir kurban çalışması yürüttü. Afrika’da çok sayıda su kuyusu projesi yürüten derneğimiz, bu sene ihtiyaç duyulan birçok ülkede kurban çalışması yaparak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştı.

Somali'de 434 hisse kurban kesilerek dağıtılmaya başladı.  Afrika’nın diğer ülkelerinde de kurban kesimleri ve dağıtımları yapıldı.

Arakan

Büyük bir insanlık dramının yaşandığı Myanmar’ın bazı bölgelerinde, Bangladeş’te Arakanlı Müslümanların yaşadığı bölgelerde  kurban kesimi yapıldı. derneğin ekipleri, Müslümanlara yapılan zulmün bitmediği Arakan’da 350 hisse, kurban ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

Filipinler - Moro

Deniz Feneri Deneği Gönüllüleri, Filipinler-Moro’da yaşayan Müslümanlar için bağışlanan 560hisse kurbanı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Pakistan, Afganistan,

Zorlu yaşam şartlarının hakim olduğu ülkelerden olan Pakistan’da 280, Afganistan’da 350, hisselik kurbanın kesimi gerçekleştirildi.

Balkanlar

Deneğin gönüllü  ekipleri Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, , Kosova, , Makedonya kurban çalışması gerçekleştirdi. Balkanlardaki farklı ülke ve bölgelerde toplam 610 hisse kurban ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Çocuklara bayramlık sevinci

Dernek  ayrıca Türkiye ile birlikte farklı ülkelerdeki 10.000 yetim çocuğa çeşitli bayramlıkhediyeler verdi...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.