Kürtler "Şeytan"ı Gözaltına Aldı

Kürtler "Şeytan"ı Gözaltına Aldı

Son dakika! YPG'ye katılan ve Suriye'nin Rojava bölgesinde faaliyet gösteren üçü ABD'li ikisi Alman altı yabancı, Irak Kürdistan bölgesi asayiş güçleri tarafından gözaltına alındı.

Son dakika! Irak Kürt yönetimi lideri Mesut Barzani'nin yayın kuruluşu Rudaw'ın haberine göre, YPG'ye katılarak IŞİD'e karşı savaşan daha sonra Rojava bölgesinden Kuzey Irak bölgesine geçen 6 yabancı, Peşmerge güçleri tarafından gözaltına alındı.
 
“Şeytan” lakaplı Kanadalı eski asker Michael Kennedy, 2 Alman ve 3 ABD’li savaşçı, Duhok Asayişi tarafından gözaltına alınarak başkent Erbil’e gönderildi. 
 
Gözaltına alınan 6 kişinin, 6 ay Kerkük bölgesinde Kürdistan Yurtseverler birliği Peşmergeleri daha sonra Rojava’da YPG saflarında yer aldığı bildirildi.
 
Duhok Asayişi, 6 yabancı savaşçının, vizelerinin bitmesi nedeniyle gözaltına alındığını açıklarken, Duhok Asayişi’nden bir yetkili, olayın arkasında hiçbir siyasi neden olmadığını, bu kişilerin daha önce uyarılmalarına rağmen Kürdistan Bölgesi sınırlarını ihlal ettiğini söyledi.
 
Kennedy ve 2 Alman serbest
 
İfadesinin alınması sonrasında serbest bırakılan Michael Kennedy, gözaltında alınması sırasında yaklaşık 2 bin dolarlık eşyasına da asayiş tarafından el konulduğunu söyledi. Dohuk Asayişi yetkilileri ise Kennedy’yle ilgili soruşturmanın devam ettiğini, sürecin tamamlanması durumunda eşyalarının kendisine iade edileceğini açıkladı.
 
Kennedy ile birlikte 2 Alman savaşçı da serbest bırakılırken, 3 Amerikalı’nın halen gözaltında olduğu ifade edildi., bil Asayiş Müdürlüğü de bu bilgileri doğruluyor.
 
Michael Kennedy, 13 yıl Kanada Deniz Kuvetleri Komutanlığı’nda görev aldı. Ailesinde birçok kişi İslami örgütlerle mücadelede yer alan Kennedy’nin ağabeyi, Afganistan’da Taliban’a yönelik operasyonda yaşamını yitirmiş.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.