Kurtulmuş'tan çağrı: "CHP ve MHP'nin teklifi varsa..."

Kurtulmuş'tan çağrı: "CHP ve MHP'nin teklifi varsa..."

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İşte o konuşmadan satır başları:

CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİ

Burada farklı grupların kanaat ve değerlendirmelerini gözden geçiriyoruz. Önce şu yanlış anlamayı ortadan kaldıralım. Bu bir takım uygulamalardan kaynaklanan sorunlardan dolayı çıkarılmıştır. Asla tecavüz vakalarını kapsamamaktadır. Konu yarın tekrar gündeme gelecek. CHP ve MHP'nin farklı bir teklifi varsa değerlendirmeye açığız.

CHP VE MHP'YE ÇAĞRI

Bu düzenleme bir af değildir. Sadece hukuki bir düzenlemedir. CHP ve MHP'nin teklifi varsa somut teklif üzerinden konuşalım. Eğer herhangi bir şey konuşulacaksa CHP ve MHP'nin teklifini getirmesi en doğru olan. Bazı eleştiriler var. Burada başka bir teklifin olması gerekmiyor mu? Yeni bir şeyin konuşulması için yeni bir teklif lazım.

Biz teklifleri varsa getirsinler derken zaten bir diyalog zeminine işaret ediyoruz. Umuyoruz ki yarına kadar bu konuda bir gelişme yaşanır.

İSRAİL'İN EZAN KARARI

Bu kısıtlama hiç bir şekilde kabul edilemez.Çok dinlilik bu bölge için yeni bir durum değildir. Ben böyle bir yasağın uygulanmayacağını düşünüyorum. Bu kararların geri alınacağını tahmin ediyoruz.

Türkiye bugün elinde olan imkanları itibari ile dünyanın her tarafı ile ilişki kurabilecek nadir ülkelerdendir. Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği bir niyeti var. Orada atılacak bir adım Türkiye'nin diğer taraflarla bağını koparacağı anlamına gelmez.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.