Kurultay için toplanan imza sayısı açıklandı

Kurultay için toplanan imza sayısı açıklandı

CHP'li Tüzün kurultay için toplanan imza sayısını açıkladı

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve CHP PM üyesi Gaye Usluer CHP'de yaşanan olağanüstü kurultay sürecine ilişkin açıklama geldi.

CHP'li Tüzün, şimdiye kadar 559 imza toplandığını ve Pazartesi günü 59 imza daha geleceğini açıkladı.

Gaye Usluer'in açıklamalarından satırbaşları:

"İmzaların tamamlandığı yönünde açıklamamızı yapmıştık. Pazartesi günü saat 17:00'ye kadar imzaların toplanmaya devam edeceğini duyurmuştuk. Ancak medyada çok farklı haberlerin dolaşıyor olması, dün de 81 ili temsil etmeyen, yarısı kurultay delegesi olmayan il başkanlarımızın Ankara'da toplanmaları, ardından 129 milletvekilinin beyanının açıklanması bizi bu açıklamayı yapmaya itti. Mesele Genel Başkanlık meselesi değil, mesele o koltukta kim oturacak meselesi değil. 9-10 Martta yapılan tüzük kurultayında neye karşı çıktıysak, hepsini demokrasi anlayışıyla yerine getirelim diye karşı çıktık. 9-10 Mart'ta oradaki önergelerimiz kabul edilmiş olsaydı, bizden umut bekleyen herkesin içi rahat olacaktı. Biz tüzük kurultayında ne değişsin istediysek, bu isteğimizi bir kez daha tekrarlıyoruz. Yoldaşlık hukukunun temeli sevgi ve saygıdır. Ama en önemlisi 'ortak ideoloji'ye inanmaktır. Bunu hep birlikte tesis edeceğiz. Bunu bu ülkede demokrasi isteyen herkesle birlikte başaracağız."

TÜZÜN'DEN AÇIKLAMALAR

Yaşar Tüzün'ün açıklamalarından satırbaşları:

"Gelinen noktayı şeffaf bir biçimde açıklayıp bilgilendirme amacı ile buradayız. Sevgili basın mensupları, tüzüğümüz gereği imza kampanyasının başlamasından sonra 30 Temmuz saat 17:30'da imza verme süresi sona eriyor. Delegelerimiz, saat 17:30'a kadar imzalarını verebilirler. İmza süreci kapandıktan sonra bu imzalar CHP Genel Merkezi'ne teslim edilecektir.

Milletvekili arkadaşlarımız dün bir bildiri yayınladılar, bu bildiride 129 arkadaşımızın ismi geçti, bakın ismi geçti diyorum, imzası değil. Ben aranmadım, benim gibi aranmayan birçok arkadaşımız var. Onların şahsi fikirlerine saygı duyuyoruz ancak 129 imzanın olduğunu düşünmüyoruz.

'İmzanızı geri çekin' tehdidini, şantajını duyuyoruz. Delegemiz asildir, esir değildir.

Bİzim amacımız bir sayı yarıştırması değil. Türkiye'de rejim değişmiştir. CHP'nin tüzüğünün değişmesine kimse engel olamayacaktır. WhatsApp'la gönderilen 69'dur. Gökhan Günaydın, ıslak imzalı belgesini ulaştıramadı. 69 tane fotoğrafı gönderilen belge mevcuttur. Bize ulaşan ıslak imzalı belgelerimizi notere gidip tespit ettirdik. Bize ulaşan ıslak imzalı belge sayısı 559.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.