Kuşadası CHP'den hukuksuzluğa itiraz!

Kuşadası CHP'den hukuksuzluğa itiraz!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası Gençlik Kolları, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin gözaltına alınmasını protesto etmek için düzenledikleri basın açıklamasının ardından 15 parti üyesine kesilen para cezasına itiraz etti.

CHP Kuşadası Gençlik Kolları, geçtiğimiz haftalarda Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yapılan sert müdahaleye tepki göstermek için bir basın açıklaması düzenlemişti. Ardından açıklamaya katılan 15 parti üyesine “pandemi kuralları çerçevesinde kaymakamlıktan izin almadan toplu organizasyon düzenledikleri” gerekçesiyle 3 bin 450’şer Türk Lirası para cezası kesildi. CHP Kuşadası Gençlik Kolları, bu kararı protesto etmek amacıyla ilçe örgütü binasında bir basın toplantısı düzenledi. CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Aydın Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç, Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı, Kuşadası Gençlik Kolları Başkanı Simge Mıkıroğlu, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile Kuşadası Belediye Meclis Üyelerinin katıldığı açıklamada hükümetin muhalefete yönelik uyguladığı antidemokratik politikalar eleştirildi.

chp_ceza-(4).jpg

MÜCADELEMİZİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ

Hükümetin adil olmayan yaklaşımını protesto etmeyi sürdüreceklerini belirten CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek “Geçtiğimiz haftalarda Boğaziçi Üniversitesi’ndeki öğrenci arkadaşlarımızın haksız yere gözaltına alınmalarını protesto etmek amacıyla bir araya gelmiş ve bir açıklama yapmıştık. Açıklamanın hemen ardından 15 arkadaşımıza pandemi kuralları bahane edilerek 3 bin 450’şer Türk Lirası para cezası kesildi. O gün bizler pandemi kurallarına sonuna kadar uyduk ve etkinliğimizi o çerçevede gerçekleştirdik. O cezayı gerçekten neden kestiklerini biliyoruz. O gün Atatürk Anıtı’nda olduğumuz için o ceza kesildi. O gün haksızlığa karşı çıktığımız için o ceza kesildi. Biz Atamızdan vazgeçmeyeceğiz. Biz mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz ve her türlü haksızlığa tepki vermeye devam edeceğiz” dedi.

chp_ceza-(5)-(1).jpg

“TÜRKİYE’DE HUKUK TEK ADAMIN KONTROLÜNDE”

Haksızlığa sesiz kalmadıkları için para cezası alan 15 gencin sonuna kadar destekçisi olacaklarını belirten CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır “Türkiye’de hukuk tek adam partisinin liderinin kontrolü altına girdi. Her gün adil olmayan olaylar yaşıyoruz. Kuşadası’ndaki 15 partilimize kesilen para cezası hukuksuzluğun bir göstergesidir. Geçtiğimiz gün Aydın’da da benzer bir olayı yaşadık. CHP Aydın Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir'e yaptığı ‘Las Tesis’ eylemi sonrası hakkında açılan ‘cumhurbaşkanına hakaret’ davası nedeniyle 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Bizi bu şekilde yıldırabileceklerini sanıyorlar. Fakat yanılıyorlar. Kadın Kolları Başkanımız Sayın Özdemir, aldığı ceza sonrası davasında daha kararlı bir hale geldiğini belirtti. Bizler haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu iktidarın sonu yakın. Halkımız 2023’te onlara gerekli cevabı verecek” diye konuştu.

Toplantının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Aydın ve Kuşadası il ve ilçe yöneticileri, partililerle birlikte Kuşadası Adalet Sarayı’na yürüdü. Haklarında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince para cezasına çarptırılan 15 partili Kuşadası Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz dilekçelerini teslim etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.