Kütüphanelere üye sayısı 2 milyonu geçti

Kütüphanelere üye sayısı 2 milyonu geçti

Türkiye’de 2017 sonu itibarı ile Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı halk kütüphanelerinden yararlanan kullanıcı sayısının, bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 6 oranında artarak 25 milyon 91 bin 232 kişiye ulaştığı açıklandı.

Kütüphaneler Haftası nedeniyle konuyla ilgili medyada inceleme yapan Interpress’in elde ettiği bilgilere göre, kütüphanelerde kayıtlı üye sayısının da 2017'de yaklaşık yüzde 30 artışla 2 milyon 201 bin 39'a yükseldiği tespit edildi. 

Yeni kütüphaneler yolda …

Türkiye genelinde 1150 halk kütüphanesi, 552 üniversite kütüphanesi ve 27 bin 283 örgün ve yaygın eğitim kurumu kütüphanesi ile bir milli kütüphanenin hizmet verdiği belirlendi. Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nca 15 ilde kurulan 94 semt kütüphanesinin yanı sıra belediyelere bağlı bin civarında halk kütüphanesinin bulunduğu saptandı. Halk kütüphanelerinde başlatılan iyileştirme çalışmaları kapsamında toplam 32 yeni kütüphane açılırken, 88 kütüphane binasını ise yeniden yapılandırıldığı kaydedildi. Ayrıca 41 yeni kütüphanenin yapımının ise devam ettiği öğrenildi. 

Kütüphanelerin açık kalma süreleri uzatıldı …

Kültür ve Turizm Bakanlığının 180 Günlük Eylem Planı çerçevesinde Türkiye'de ilk defa kütüphanelerin 7 gün 24 saat açık kalmasına yönelik geçen yıl başlayan uygulamada önemli aşama kaydedildiği belirlendi. Bu çerçevede, Beyazıt Devlet Kütüphanesinin 7 gün 24 saat, 75'i İl Halk Kütüphanesi, 36'sı İlçe Halk Kütüphanesi toplam 112 kütüphanenin ise saat 20.00 ile 22.30'a kadar hizmet vermeye başladığı tespit edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.