Leyla Figen'in adı ölümsüzleşecek

Leyla Figen'in adı ölümsüzleşecek

Alaçatı'ya hayat veren Leyla Figen'ın adı ölümsüzleşecek. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Alaçatı'nın kaderini değiştiren Leyla Figen'in adının, Kemalpaşa Caddesi'ndeki yeni meydana verileceğini söyledi.

1995 yılında geldiği Alaçatı'ya aşık olan ve eşi Şevki Figen'in ikna ederek aldığı evi, taş ustalarıyla restore eden Leyla Figen, daha sonra bu evin karşısına Alaçatı'nın ilk turistik restoranı Agrilia'yı açtı. Ardından da yakın arkadaşı Zeynep Öziş’i cesaretlendirdi. Böylece Alaçatı’nın ilk oteli olan Taş Otel açıldı. Leyla Figen'in ilkleri hayata geçirmesiyle Alaçatı, kendine has özellikleriyle Türk turizminin gözbebeği haline geldi. Eşi Şevki Figen ile birlikte Alaçatı’yı Koruma ve Güzelleştirme Derneği’ni de kuran Leyla Figen, 2002 yılında gözlerini yaşama yumdu.

projects_5505_1615242264382-foto.jpg

Alavya'da Leyla Figen Buluşması

Günümüzde ise Leyla Figen'den ilham alarak çıktıkları yolda Rana Erkan Tabanca ve Erol Tabanca, Alavya projesini hayata geçirdi. Leyla Figen'in ilk restoranın ruhunu da koruyan Alavya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Alaçatı'nın en değerlisi Leyla Figen için bir buluşma düzenledi. Alaçatı'ya değer katan isimlerin bir araya geldiği buluşmada, kadınlar önce Alavya'nın geleneksel hale getirdiği "welavyaalaçatı" etkinliğiyle çöp topladı. Daha sonra Şevki Figen'in katıldığı törenle, Leyla Figen tabelası, Alavya duvarına asıldı.

Buluşmaya katılan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ise Leyla Figen'in Alaçatı'yı Alaçatı yapan isim olduğunu belirterek adının Kemalpaşa Caddesi'ndeki yeni meydana adının verilmesi için başkanlık önergesi vereceğini söyledi. Oran, Nisan ayının sonuna doğru meydanın açılışına Şevki Figen'i de davet etti. Şevki Figen, buluşmaya katılan tüm kadınların gününü kutlayıp Başkan Oran'a teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum