“Lider Tütün Çiftçileri Günü” kutlandı

“Lider Tütün Çiftçileri Günü” kutlandı

Tütün çiftçileri ile Celal Bayar Üniversitesi Tütün Eksperliği Yüksek Okulu yöneticileri “Lider Tütün Çiftçileri Günü”nde Philsa Philip Morris/Sabancı Agronomi Merkezi’nde buluştu.

2016 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlenen “Lider Tütün Çiftçileri Günü” etkinliğine bu yıl 150 çiftçi katıldı. Tütün çiftçileri, düzenlenen eğitim programlarında; iyi ve sürdürülebilir tarım uygulamaları ile tütünde verim, kalite, ilaçlama ve gübrelemeden, sertifikalı ve yüksek kaliteli tohum kullanımına kadar birçok konuda bilgi aldılar.

“Yenilikçi projeler hayata geçiyor”

‘Lider Tütün Çiftçileri’ gününde bir konuşma yapan Philip Morris Sabancı Kurumsal İlişkiler Direktörü Zeynep Güney Altıntaş; 

“Tohumdan hasada kadar oryantal tütün üretiminin her aşamasında emek veren ve yıllık 350 Milyon Dolar üzerinde ihracat kapasitesi yaratan çiftçilerimizi fabrikamızda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. 

Ülkemizin, oryantal tütün üretiminde dünyada lider konumda olduğunu vurgulayan Altıntaş, “Ülkemizdeki oryantal tütünün neredeyse dörtte üçü Ege Bölgesi’nde üretilmektedir. Bizler de her zaman çiftçilerimizin yanında olmaya, onlara destek vermeye özen gösteriyoruz. İyi tarım uygulamaları ile bölgede verimliliği ve sürdürülebilirliği sağlarken, çiftçilerimizle yenilikçi projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Tarımda dijitalleşme en önemli odaklarımızdan biri. Özellikle, 2012 yılında kurduğumuz “Philsa Oryantal Tütün Agronomi Merkezi” bu anlamda çok değerli bir oluşum. Dünyada başka bir örneği bulunmuyor. Geniş yelpazede verilen agronomi eğitimlerinden tüm çiftçilerimiz fayda sağlıyor” dedi.

‘Lider Tütün Çiftçileri’ gününde konuşan Celal Bayar Üniversitesi Tütün Eksperliği Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Rana Kibar ise şunları söyledi; “Bildiğiniz gibi okulumuz, tütün teknolojileri mühendisi yetiştiren dünyadaki tek okul. Geçmiş yılların aksine bu yıl okuldaki doluluk oranımız yükseldi. Kalite ve verimi artıracak yeni teknolojileri öğrenen mezunlarımız, tütün tarımındaki en önemli aktörlerden biri. Öğrencilerimizi son derece gelişmiş tütün tarımı teknikleri ile donatıyoruz. Aynı zamanda okulumuz bünyesinde eğitime ve istihdama yönelik sanayi kuruluşları ile işbirliği çalışmalarını da sürdürüyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.