Liseli gençlerden ata sporuna yoğun ilgi

Liseli gençlerden ata sporuna yoğun ilgi

Liseli gençlerden ata sporuna yoğun ilgiİzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak düzenlenen güreş müsabakalarına liseli gençler yoğun ilgi gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı  Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün; öğrencilerin akademik ve mesleki gelişimlerinin yanında onların sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönden de gelişmelerini destekleme hedefleri doğrultusunda düzenlenen müsabakalara on üç  okuldan yüz yirmi yedi  öğrenci katıldı.

Spora ilgili ve yetenekli öğrencileri desteklemek nitelikli ve ahlaklı sporcuların yetişmesine katkı sunmak ve fiziksel zihinsel, ruhsal ve sosyal bakımdan dengeli ve sağlıklı bireylerin yetişmesini sağlamak amacıyla düzenlenen müsabakalar İzmir- Karşıyaka’da bulunan  Koordinatör okul Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi Kapalı Spor salonunda gerçekleştirildi.

Güreş Müsabakaları Grekoromen ve Serbest stil gibi dört ayrı kategoride gerçekleştirilirken müsabakalara toplam 13 Anadolu İmam Hatip Lisesinden 127 öğrenci katıldı. 

Açılış törenine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Tahir Büdün, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Yılmaz, İl Gençlik Spor Müdür Yardımcısı Emre Şahin, İlçe Gençlik Spor Müdürü Musa Yelek, Güreş federasyonun il temsilcisi Gürcan Akgün, İmam Hatip Okullarının Müdürleri, öğretmenleri ve öğrencilerinin katılımı ile  gerçekleştirildi.  

Öğrencilerden kahraman Mehmetçiğe selam…

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ile başlayana açılış töreninde müsabakaya katılan öğrenciler kahraman Mehmetçiğe selam gönderdiler.Gençler a serbest branşında Çiğli ilçesinden  Mehpare Yağcı  Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gençler B serbest branşında ise  Karşıyaka İlhan Varank Anadolu Lisesi birinci oldu.  Dereceye giren takım ve sporculara kupa ve hediyeleri takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.