Liyakat Derneği'nden anlamlı ziyaret

Liyakat Derneği'nden anlamlı ziyaret

Liyakat Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen, sanat spor ve müzik dünyasından ünlü isimlerin destek verdiği “SENSİZ YARIMIZ BİRLİKTE TAMIZ” adlı proje kapsamında down sendromlu çocuklar, görme özürlü arkadaşlarına ışık olmak için dans etmişti.

Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanındaki görme özürlülere ücretsiz olarak Braille Kabartma baskılı ve sesli kitaplar ulaştıran Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’na (TÜRGÖK) destek sağlamaya yönelik hazırlanan proje kapsamında; İzmir Folklor Derneği bünyesinde dans eden down sendromlu 36 genç, görme özürlü arkadaşları için sahneye çıkarak onlar için Braille Kabartma baskılı kitapların üretilmesine aracılık etmişti. Gecede İzmir Folklor Derneği de unutulmaz bir dans gösterisi sergilerken, şef Ömer Tütüncü liderliğindeki Tepecik Senfoni Orkestrası da seslendirdiği parçalarla seyirciyi mest etmişti. 

Özemeksan İnşaat & She Pr Creative Ajans ve Roteks Tekstil sponsorluğunda gerçekleştirilen gecede toplanan bağışlar sayesinde TÜRGÖK GÖRME ÖZÜRLÜLER KİTAPLIĞI' na BRAILLE alfabesi ile yazılmış olan kitaplarının hazırlatılması konusunda katkı sağladı. 

Liyakat Derneği Başkanı Berkay Eskinazi, Liyakat Derneği Yönetim Kurulu başta olmak üzere, Liyakat Derneğinin tüm üyeleri ve projeye katkı sağlayan bağışçılar ile birlikte hazırlatılan bu kitapları görmek ve Türgök’ ün kıymetli yetkilileri ile bir araya gelmek adına bir ziyarette bulundular.

İlerleyen günlerde yeni projelerle, yine işbirliği içerisinde bulunmak ve atılan bu güzel adımın yenileriyle tekrarlanması temennileriyle ziyaretlerini sonlandırdılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.