Macaristan'da ''Eğitim ve İnsan'' Semineri 

Macaristan'da ''Eğitim ve İnsan'' Semineri 

Merkezi Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de yer alan, Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMİŞAD ) Budapeşte Royal Grand CORİNTHİA Hotel Brasserie Atrıum salonunda “ Eğitim ve İnsan '' konulu sohbet toplantısı düzenledi.

Geceye, Türkiye'den Eğitimci ve Yazar Dursun Ali Taşçı katıldı. Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMİSAD )'nde seminerde, Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz açılış ve selamlama konuşmasından sonra sözü Eğitimci yazar Dursun Ali Taşçı'ya bıraktı.

Dernek üyeleri ve katılımcılar D. Ali Taşçı'nın '' Eğitim ve İnsan'' konulu seminer sunumunu ilgi ile dinledi.
Müslüman bir insana insan diye düşmanlık düşüncesinde olamaz, olmamalıdır diyen, D. Ali Taşçı, ''Müslüman bir insana insan diye düşmanlık düşüncesinde olamaz, olmamalıdır. Buğuz içinde olmalıdır. Buğuz nedir? İnsanın kendisine değil kötülüğüne düşman olmaktır. İnsanı değiştirecek güç burada yatmaktadır. Hz. Vahşi'nin müslüman oluşunu hatırlayalım. Peygamberimiz en güçlü anında devesinin hörgücünde başını eğmiş ve şunu söylüyor; ''ey insanlar aslolan dünya hayatı değil ahiret hayatıdır''!. Davranışlarımıza hele sözlerimize çok dikkat etmeliyiz. Hani derler ya söz insanın kaderidir. İnsanları zaaflarından dolayı utandırmayınız. Peygamberimiz bir toplantıda abdesti bozulan birisi için bütün sahabeye abdest aldırmıştır. İnsanlığa ve ashabına böylesine düşkün biriydi'' dedi.

D. Ali Taşçı ''Fen bilimleri zihin, sosyal bilimler zihniyet inşa eder. Çocuklarımızın yeteneklerini geliştirmeliyiz. Dünya vatandaşı yapmalıyız. Yerel yatırımlarda kalanlar her alandan ancak kendini doyurur. Çocuklarımızı her disiplinde yetiştirmeliyiz ve bir alanda en iyisi olmalılar. Hayata müslümanca bakmalıyız. Düşmekte olan uçakta kral veya kraliçe olmak istermisiniz? Bu soruya verilecek cevap çok önemli. Sonsuzluk şuuru ehemmiyetli bir meseledir. Bunu kazandırmalıyız. Sonsuzluğu kazanan her insan bir canavara dönüşür. Vahiysiz hayat karanlıktır. Akıl gözdür vahiy ise ışıktır. Akıl önemlidir ama akıllık ve akılcılık farklı şeylerdir. Akıllı olan vahiyle aydınlanır'' dedi.

Seminer sunumunun sonunda katılımcıların sorularını da cevaplayan Taşçı Dernek yönetimine ve üyelerine sıcak misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür etti.

GURBETTE BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU  

Gücümüzü kaybetmemek için birlik, beraberlik içerisinde hareket etmek zorundayız .  ''Sadece ülkemizde değil, yurt dışında nerede müsbet bir topluluk varsa bizler birlik olup, hem Türkiye için hem de yaşadığımız Macaristan için çalışıp değer üretmeye devam edeceğiz'' dedi.

Başkan Şahbaz Elazığ'daki deprem için de şunları kaydetti:   "Üç gün önce Türkiye’nin Elazığ ili başta olmak üzere çevre illerde de yaşanan deprem ve beraberinde can kayıpları olduğu haberini maalesef büyük bir üzüntüyle öğrendik. Hayatını kaybedenlere Yüce Allah'tan rahmet, yaslı ailelerine başsağlığı dilerken yaralılara da acil şifalar dilerim. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim bir daha böyle semavi ve arazi felaketleri aziz milletimize ve ülkemize yaşatmasın"

Proğramın sonunda katılımcı misafirlere bitki çayı yanında kurabiye ikram edildi ve hatıra fotoğrafları çekildi.

Seminere Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yakup Gül, TC. Türkiye Maarif Vakfı Macaristan Bölge Koordinatörü Yasin Parıldar, THY Macaristan Bölge satış ve pazarlama müdürü Semih Kartaloğlu, Türk Macar İşadamları Derneği Başkan Osman Şahbaz, Başkan Yardımcısı Emin Altaç, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Mercan ile birlikte çeşitli alanlarda iş yapan işadamları da hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum