Mağdur akademisyenlerle ilgili Sertel'den çağrı

Mağdur akademisyenlerle ilgili Sertel'den çağrı

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, kapatılan üniversiteler nedeniyle mağdur olan akademisyenlerin sorunlarının çözülmesini istedi.

TBMM’de devam eden Bütçe görüşmelerinde Adalet, Kalkınma ve Dışişleri Bakanlarına hitaben söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, kapatılan üniversiteler nedeniyle mağdur olan akademisyenlerin sorunlarının çözülmesini istedi. Sertel, “Kapatılan üniversitelerin öğretim üyeleri suçsuz fakat hâlâ işsiz ve çoluk çocuğuna ekmek götüremiyor. Gerçekten, bu konuda ivedilikle, hemen karar almanız lazım. Eğer bu insanlar suçluysa yargı önüne çıkarın, eğer suçsuzsa, bu insanların işlerinin geriye teslimi konusunda önlemleri almanız gerekmektedir” diye konuştu.

TBMM Bütçe görüşmelerinde Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı’nın bütçeleri görüşülerek oylandı. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Bütçe için Meclis’te bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a çağrıda bulunarak kapatılan üniversitelerdeki akademisyenlerin mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Bakanlar Kurulu’nun bu konuyu ivedilikle çözmesi gerektiğini belirten Atila Sertel, kapatılan 15 üniversiteden 3 bine yakın akademisyenin mağdur olduğunu, evlerine ekmek götüremez duruma düştüklerini söyledi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.