Mahmut Kaşkaloğlu, sağlık turizmine dikkat çekti!

Mahmut Kaşkaloğlu, sağlık turizmine dikkat çekti!

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, nüfus yaş ortalaması giderek artan batı ülkelerinde bu talebin önümüzdeki günlerde daha da artacağını söyledi. 

Ege Bölgesi, tüm dünyada hızla gelişen ve yıllık 100 milyar dolarlık bir ciroya ulaşan sağlık turizminde, gerek hekim kalitesi, gerekse de ulaşım kolaylıkları nedeniyle önemli bir potansiyel taşıyor. Başta göz, diş, obezite ve estetik cerrahilerin yanı sıra; termal turizm, medikal SPA, yaşlı ve engelli turizminin ilgi gördüğünü kaydeden Kaşkaloğlu, ülkemizin hem daha uygun maliyetlerle hem de kalite açısından dünya standartlarında hizmet verdiğinin altını çizdi.

Turizm sektörünün çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayılmasının önemli bir konu olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, “Sağlık turizminde sıcak iklim, ulaşım, konaklama, şehir yapısı, personel kalitesi, sağlık kuruluşlarının donanımı ve son teknolojiye sahip olmasıyla güvenlik gibi başlıklar ön plana çıkıyor. Ülkemiz konum olarak avantajlı bir noktada. Türkiye'nin batısındaki ülkelerde yaşlı nüfus oranı yüksek. Avrupa ülkelerinde sağlık hizmetleri çok pahalı. Biz, teknolojiyi iyi kullanıyoruz ve takip ediyoruz. Hekim kalitemiz de çok iyi durumda. Ülkemize yurtdışından hasta getirmek ve sağlık imkanlarını tanıtmak amacıyla daha nitelikli iletişim köprülerinin kurulması gerekiyor”

ÖZEL HASTANELER AVANTAJ SAĞLIYOR

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi olarak profesyonel bir hekim kadrosuyla çalıştıklarını vurgulayan Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Farklı alanlarda uzmanlaşmış deneyimli hekimlerle hizmet veriyoruz. Şimdi özel hastanelerin sayısı da arttı. Bu, sektör adına olumlu bir gelişme çünkü devlet hastanelerinde bir hekim günde 70 hastaya kadar muayene edebiliyor. Tanı ve tedavi anlamında özel hastaneler, hastalara gerekli zamanı ayırabiliyor. Hastalar çok büyük farklar ödemeden tedavi olabiliyor. Bu nedenle İzmir'e Türkiye'nin her yerinden ve yurtdışından da hastalar geliyor”

Sağlık turizmi konusunda gerek hekim kalitesi, gerekse teknoloji ve maliyet açısından avantajlar sunduklarını da hatırlatan Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, direkt uçuş imkanı artırılır ve gerekli tanıtımlar da yapılırsa İzmir'in önemli bir sağlık turizmi potansiyeli taşıdığını da sözlerine ekledi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.