MAKİNE SEKTÖRÜNDEN ALMANYA ÇIKARTMASI

MAKİNE SEKTÖRÜNDEN ALMANYA ÇIKARTMASI

Bünyesindeki firmalar Türk makine ihracatının yüzde 60’ından fazlasını gerçekleştiren Makina İmalatçıları Birliği (MİB), sac ve profil şekillendirme sektörü kalbinin attığı Stuttgart’da düzenlenen Blechexpo Fuarı’na katıldı.

Makine imalat sektörünün yurt içinde ve yurt dışında daha iyi tanınması, yerli makine imalatçılarının pazar payını arttırması ve gelişmesi ile ilgili çalışmalar yanında, yurt dışında da yoğun faaliyetlerini sürdüren Makina İmalatçıları Birliği (MİB), Almanya’nın Stuttgart kentinde bu yıl 13. kez düzenlenen Blechexpo fuarına 15’i MİB üyesi 28 firma ile katılım göstererek sektörün gücünü tüm Avrupa’ya gösterdi.


Mercedes, Porsche gibi Almanya’nın en önemli otomobil markalarının üretim merkezlerinden ve aynı zamanda otomotiv yan sanayisinin kalbinin attığı bir kent konumunda olan Stuttgart’ta, 90 bin m² bir alanda düzenlenen fuara, 35 ülkeden yaklaşık 1.500 firma katıldı. Türkiye’den fuara özellikle sac işleme makineleri konusunda faaliyet gösteren ve tüm dünya pazarlarında rekabet eden imalatçılarımız katıldı. Dünya çapında rekabette oldukları rakiplerinin yanında fuara katılım gösteren firmalar oldukça verimli bir fuar geçirdiler ve pek çok güçlü iş bağlantısı kurdular.
Yaklaşık 40 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda, sektörü temsil ederek üyelerine destekte bulunan MİB, özellikle firmalar ve ziyaretçiler arasında bir köprü görevi üstlendi. Fuarda Türk makineleri yoğun ilgi gördü ve firmalar dünyanın pek çok farklı ülkesinden makine siparişi aldılar. MİB yetkilileri, yenilikçiliğe, kaliteye ve sürdürülebilir başarıya odaklanan makine sektörünün gücünün düm dünyada daha da fazla fark edilmeye başlandığını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.