Maldan Göleti gün sayıyor

Maldan Göleti gün sayıyor

Manisa Maldan-Sarısu Göleti’nden üreticilere müjde. 810 dekar araziyi sulayacak projenin % 95’i tamamlandı; gölette su tutulmaya başlandı. Manisa ovasına 2019 yaz sezonundan itibaren Maldan-Sarısu Göleti’nden su verilmesi planlanıyor.

Geçen yıl aşırı yağışlar nedeniyle gövdesi zarar gören Maldan-Sarısu Göleti’nde geri sayım başladı. 810 dekar araziyi modern sulama ile tanıştıracak projenin % 95’i bitirildi.

2019 sulama sezonuna yetişecek

“Maldan-Sarısu Göleti ve Sulaması Projesi”nde şu ana kadar enerji temini, ulaşım yolları, dolusavak, enjeksiyon imalatları, gövde dolgusu ve sulama hattı inşaatları tamamlandı. Gölette su tutulmaya başlandı. Pompalar takılır takılmaz sulama hatlarına test amaçlı su verilmeye başlanacak.

Mutlu haber bölge üreticilerini sevince boğarken; projenin önümüzdeki yıldan itibaren 810 dekar araziye can suyu sağlaması planlanıyor.

570 bin m3 su depolayacak

Manisa Merkez Sarısu deresi üzerine inşa edilen göletin gövde yüksekliği temelden 24 metre olacak ve 570.000 m3 su tutacak. 

Her yıl 908 bin lira kazandıracak

“Maldan-Sarısu Göleti ve Sulaması Projesi “ tamamlandığında hem bölgede ürün çeşitliliği yaratacak hem de üreticiye aynı tarladan birkaç kez hasat imkanı sağlayacak. Proje ayrıca sulama maliyetlerinin de düşmesine neden olacak; yeraltı suyu kullanımını azaltacak. Maldan-Sarısu Göleti ve Sulaması çiftçiye her yıl ortalama 908 bin lira ek gelir sağlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.