“Marifet, iltifata tabidir”

“Marifet, iltifata tabidir”

“Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi”

Ege Bölgesi Üniversitelerinin Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümlerinin katılımıyla düzenlenen “Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi”nin açılışı Ege Üniversitesi Büyük Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

7.Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazar’ı (GBYF) ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi; teknoloji ve yazılım alanında fikir yarışması yoluyla öğrencilerin daha yenilikçi projeler oluşturmalarını teşvik ederek, firmalarca değerlendirilmelerini sağlamayı hedefliyor. Öğrencilerin sanayi sektörünü tanımaları sağlanırken, sektörün genç beyinlerin yaklaşımlarından yararlanmaları için uygun ortam oluşturuluyor.

Etkinliğe Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili  Prof. Dr. Süheyda Atalay, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Oğuz Dikenelli ve çeşitli üniversitelerden akademisyen ve öğrenciler katıldı. Etkinlik Türkiye Bilişim Derneği  İzmir Şubesi’nin Koordinasyonu, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bilgisayar Mühendisleri Odası Teknoparklar, Teknoloji Transfer Ofisleri, İzmir Ticaret Odası Bilişim Komitesi, Ege Bölgesi’ndeki çeşitli kurumların iş birliği ile gerçekleştirildi. Etkinliğe Ege Bölgesi üniversitelerinin Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği bölümlerinden bin 500’e yakın öğrenci katıldı.

Programın açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  “Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi’nin bu yıl 7’incisi düzenleniyor. Sergide, Ege Bölgesi’nde yer alan Üniversitelerimizin Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği son sınıf öğrencilerinin lisans bitirme projeleri ortak bir platformda tanıtılıyor. Projeler, bölge sanayicileriyle buluşturularak fikirlerin paylaşımı yapılıyor. Üniversite- Sanayi işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan bir etkinlik olması bakımından büyük önem taşıyor. Öğrencilerimiz, proje ve fikirleriyle geleceğimize ışık tutuyorlar. Projeleriyle yarışarak ödüller kazanıyor, akademinin ve sektörün öne çıkan isimlerinin dikkatini çekmeyi başarıyorlar. 11 üniversitenin 13 farklı bölümünden öğrencilerin, akademisyenlerle, sektör yetkilileriyle ve meslektaşlarıyla buluşma imkanı elde ettikleri bu etkinlik, Ülkemizin bilişim düzeyini yükseltecek ortak çalışmaların ilk adımlarının atıldığı bir fırsat olacağını düşünüyorum. Sergiyi gezdiğimde gördüğüm manzara şuydu; tarımdan sanayiye endüstriden turizme kadar birçok alanda kullanılabilecek projeler hazırlamışsınız. Marifet iltifata tabidir. Siz bizlerden çok daha iyi bir nesil olarak geliyorsunuz. Sizinle gurur duyuyorum Türkiye’nin halen bir umudu var. Öğrencilerimizin yenilikçi proje oluşturmalarının teşvik edildiği, firmalarca değerlendirilmesinin sağlandığı ve en başarılı projelere çeşitli ödüllerin verileceği bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Ege Bölgesi Üniversiteleri, Sektör yetkilileri ve bu işe gönülden destek veren herkesi bir kez daha yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Genç Beyinler Yeni Fikirler Organizasyon Komitesi Koordinatörü Reha Şentürk, “Şu anda genç beyinler yeni fikirler 7. senesini kutlamakta. Ege Bölgesindeki Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencilerini yeni fikirlerini 244 proje ile sergileyecekler. Çeşitli yarışmalar ile hem katılımcıları hem öğrencileri renkli bir etkinlik bekliyor. Yarışmanın bitiminde ise en beğenilen projelere 20 bin liranın üzerinde para ödülü ve çeşitli ödüller verilecek” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.