Markov ve Prabava Senfoni'de 

Markov ve Prabava Senfoni'de 

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İzDSO), bu haftaki konserinde dünyaca ünlü keman  sanatçısı Alexander Markov’u konuk edecek.

Ahmed  Adnan  Saygun Sanat Merkezi’nde 27 Ocak Cuma gecesi saat 20.30’da düzenlenecek konser Buca Belediyesi’nin katkılarıyla  gerçekleşecek.Şef Adrian Prabava yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'na solist olarak kemanda Alexander Markov’un eşlik edeceği konserde P.İ. Tchaikovsky “Keman Konçertosu” ve H. Berlioz “Fantastik Senfoni” seslendirilecek. Bu konserin biletleri internet üzerinden (www.biletinial.com), Alsancak ve Karşıyaka D&R’lardan ve konserin yapılacağı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nden Cuma günü konser saatine kadar alınabilir.
ADRİAN PRABAVA (Şef)
Endonezya asıllı Alman vatandaşı Prabava, Hannover'de Eiji Oui, Kurt Masur ve Jorma Panula ile şeflik çalışmalarına başlamadan önce Detmold Konservatuvarı'nda keman eğitimi aldı. 2005 yılında 49. Fransa Besançon Şeflik Yarışması'nda ikincilik ödülü alması onun için dönüm noktası oldu. İki yıl boyunca Fransa Ulusal Orkestrası'nda Kurt Masurile yardımcı şef olarak çalıştı. Birçok opera, bale ve orkestra eseri yöneten Prabava, özellikle yönettiği Şostakoviç'in Moscow Cheryomushki eseriye büyük övgü aldı.

Alexander Markov(KEMAN)
Rus asıllı ABD’li kemancıdır. Uluslararası alanda ün yapmış Alexander  Markov, şu an dünyadaki en büyüleyici kemancılardan biri olarak gösterilmektedir.19. yüzyıl virtüöz  keman repertuarı  ile belki de hiç kimsenin ulaşamadığı bir üne kavuşmuştur. Paganini’nin  solo keman için 24 kaprisini çalması olay olan sanatçı, halen bir resitalde bu eserin tümünü icra eden çok az sayıdaki kemancıdan biri olarak bilinmektedir. Bruno Monsaingeonun yönetiminde yaptığı bir filmde  Paganininin bu  eserini seslendiren Markov, çok zor olan bu keman yapıtının tüm dünyada popüler olmasını sağlamıştır. Alexander  Markov, günümüzde özel yapım elektro kamanı ile seslendirdiği ve kendi yaptı olan “Rock Concerto”suyla da büyük yankı uyandırmıştır.

konser,-ege.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.